• Regina Coeli: "Jesús, el Bon Pastor sana totes les nostres ferides"
  • El papa Francesc celebra el seu sant convidant als pobres de Roma a prendre un gelat
  • El papa Francesc ordena 16 nous sacerdots
  • El cardenal Joan Josep Omella anima l'arxidiòcesi de Barcelona a «sortir a les perifèries»
  • Apareixen pintades en diversos monuments del nucli històric de Montblanc
  • "Acte vergonyós i antidemocràtic", l'arrest d'una anciana religiosa missionera
  • El 23 d'abril, representació de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona
  • L’abstracció geomètrica d’Enrique Asensi arriba al Museu de Montserrat

Benet XVI compleix avui 91 anys

El papa emèrit Benet XVI celebra aquest dilluns 16 d'abril, el seu 91è aniversari amb bona salut, bona companyia i gran serenitat en un clima de tranquil·litat i estrictament en privat al monestir "Mater Ecclesiae" del Vaticà.

AICA, 16 18

Des del seu retorn de Castelgandolfo el 2 de maig de 2013, un parell de mesos després de la seva renúncia, Benet XVI viu a l'antic convent «Mater Ecclesiae», situat en un lloc molt tranquil dels Jardins Vaticans.

En aquesta residència l'acompanyen amb gran discreció el seu secretari personal, l'arquebisbe Georg Gaenswein, prefecte de la Casa Pontifícia del papa Francesc, i les mateixes dones de Comunió i Alliberament que s'ocupaven d'administrar el departament pontifici fins el 28 de febrer de 2013.

El Papa emèrit rep algunes visites cada setmana, i el comentari general és que el troben molt lúcid i en bona forma per a la seva edat, encara que cada vegada més prim i feble. Coincideixen a admirar la seva serenitat i pau.

Benet XVI rep també visites del papa Francesc, qui es va acostar fa unes setmanes a la residència «Mater Ecclesiae» per felicitar-amb motiu de la Pasqua.

El seu germà Georg, de 94 anys, sacerdot i musicòleg va anar fa uns dies des de Baviera, com sol fer-ho en les grans festes tot i que està pràcticament cec.

Amb motiu del seu 91è aniversari, aquest 16 d'abril s'estrena a la Filmoteca Vaticana el documental «Benet XVI, l'hora de la veritat», dirigit pel periodista espanyol Javier Martínez-Brocal, i distribuït pel canal catòlic italià TV2000.

A cada festa important i en cada aniversari, el papa emèrit rep milers de felicitacions de tot el món, plens d'afecte i gratitud.

L'interès de milions de persones per la seva salut dóna lloc a rumors alarmistes i a notícies completament falses a les xarxes socials aproximadament cada dos mesos. La major part de les vegades, el Vaticà no respon per no entrar al joc dels intoxicadors i per respectar la privacitat que tant desitja Benet XVI.

Benet XVI, el nom de baptisme és Joseph Ratzinger, va néixer a Marktl am Inn, a la diòcesi de Passau (Alemanya), el 16 d'abril del 1927.

Joseph Ratzinger, és un dels teòlegs més importants de la nostra època. La Biblioteca d'Autors Cristians (BAC) va realitzar la traducció espanyola de les obres completes de Benet XVI a 16 volums. Cada volum té al voltant de 500-700 pàgines.

El 1962 va participar en el Concili Vaticà II com a consultor teològic del llavors arquebisbe de Colònia (Alemanya), cardenal Joseph Frings.

Durant més de 20 anys es va exercir com a prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, va ser també president de la Pontifícia Comissió Bíblica i president de la Pontifícia Comissió Teològica Internacional. També va servir com a degà del Col·legi Cardenalici.

El 20 d'abril es recordarà també l'aniversari de la seva elecció el 2005 com a successor de Sant Pere.

L'11 de febrer de 2013 va anunciar la seva renúncia al pontificat, la qual es va fer efectiva el dijous 28 d'aquest mes.

Joseph Ratzinger, és un dels teòlegs més importants de la nostra època. La Biblioteca d'Autors Cristians (BAC) va realitzar la traducció espanyola de les obres completes de Benet XVI a 16 volums. Cada volum al voltant de 500-700 pàgines.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 23, Sant Jordi, patró de Catalunya

Missa amb motiu del 4rt aniversari del traspàs de Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Presidirà Mn. Joan Costa. Parròquia de Betlem (C/ Carme, 2) de Barcelona, 20.00 h.

Dimecres, 25

TROBADA GENERAL DELS EQUIPS DE LA MARE DE DÉU AMB EL LEMA “SERVINT AMB ALEGRIA”. Organitza: Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca. Lloc: Col·legi La Salle, Av. de la Salle, 20, Reus. Hora: de 10 a 18.30 h

Dijous, 26

VETLLA DE SANTA MARIA A MONTSERRAT, PRESIDIDA PER MONS. FRANCESC PARDO, BISBE DE GIRONA. Lloc: Basílica de Santa Maria, Montserrat. Hora: a les 21 h, prevetlla; a les 22 h, vetllaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.