• Regina Coeli: "Jesús, el Bon Pastor sana totes les nostres ferides"
  • El papa Francesc celebra el seu sant convidant als pobres de Roma a prendre un gelat
  • El papa Francesc ordena 16 nous sacerdots
  • El cardenal Joan Josep Omella anima l'arxidiòcesi de Barcelona a «sortir a les perifèries»
  • Apareixen pintades en diversos monuments del nucli històric de Montblanc
  • "Acte vergonyós i antidemocràtic", l'arrest d'una anciana religiosa missionera
  • El 23 d'abril, representació de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona
  • L’abstracció geomètrica d’Enrique Asensi arriba al Museu de Montserrat

Papa Francesc: Les universitats han d'estar "al servei de la veritat"

El Papa Francesc ha dit que les universitats han d'estar "al servei de la veritat" i que estan cridades a defensar la dignitat humana "a tots nivells", en una reunió aquest dissabte 14 d'abril amb una delegació de la Villanova University de Filadèlfia (Estats Units).

El Nacional, 16 18

"Les universitats, per la seva naturalesa, estan cridades a ser laboratoris de diàleg i de trobada al servei de la veritat, de la justícia i de la defensa de la dignitat humana a tots els nivells," ha afirmat el Sant Pare en l'audiència amb membres d'aquesta universitat catòlica, fundada el 1842 i pertanyent a l'Orde de San Agustí.

Amb aquesta perspectiva, ha assenyalat que el servei a la veritat, la justícia i defensa de la dignitat humana, "val particularment" per a les institucions catòliques que han de contribuir a la missió de l'Església de "promoure el creixement autèntic i integral de la família humana fins a la seva plenitud definitiva en Déu".

Reptes ètics

"Ningú millor que Agustí no va conèixer la inquietud del cor humà fins que no trobà descans en Déu que, en Jesucrist, ens revela la veritat més profunda sobre la nostra vida i sobre el nostre destí últim", ha indicat Francesc.

Francesc ha destacat que la universitat, que també és una comunitat d'investigació i d'estudi, ha d'enfrontar "complexos reptes ètics i culturals que sorgeixen dels canvis radicals que afecten al món de la nostra època".

Tanmateix, ha assenyalat que "un aspecte urgent d'aquesta missió educativa és el desenvolupament d'una visió universal, 'catòlica' de la unitat de la família humana i d'un compromís en la solidaritat activa necessària per combatre les grans desigualtats i injustícies que caracteritzen al món d'avui".

Finalment, ha convidat a les universitats a mantenir el seu compromís de "comunicar els valors intel·lectuals, espirituals i morals que poden preparar els joves a participar amb prudència i responsabilitat en els grans debats que construeixen el futur de la societat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 23, Sant Jordi, patró de Catalunya

Missa amb motiu del 4rt aniversari del traspàs de Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Presidirà Mn. Joan Costa. Parròquia de Betlem (C/ Carme, 2) de Barcelona, 20.00 h.

Dimecres, 25

TROBADA GENERAL DELS EQUIPS DE LA MARE DE DÉU AMB EL LEMA “SERVINT AMB ALEGRIA”. Organitza: Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca. Lloc: Col·legi La Salle, Av. de la Salle, 20, Reus. Hora: de 10 a 18.30 h

Dijous, 26

VETLLA DE SANTA MARIA A MONTSERRAT, PRESIDIDA PER MONS. FRANCESC PARDO, BISBE DE GIRONA. Lloc: Basílica de Santa Maria, Montserrat. Hora: a les 21 h, prevetlla; a les 22 h, vetllaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.