Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Comença la conferència missionera a Tanzània amb un profund esperit d'intercanvi

La tan esperada Conferència sobre Missió Mundial i Evangelització es va inaugurar el 8 de març a Arusha (Tanzània), al ritme de percussions africanes, amb gairebé mil participants, narració de contes i un esperit d'intercanvi que van preparar el terreny per a la resta de la setmana.

Consell Mundial d'Esglésies, 14 març 18

La conferència, organitzada pel Consell Mundial d'Esglésies (CME) amb el tema "Avançar en l'Esperit: cridats a un discipulat transformat i transformador", ha reunit representants d'esglésies protestants, ortodoxes, catòliques romanes, evangèliques, pentecostals i esglésies instituïdes a l'Àfrica.

La Dra. Agnes Abuom, de l'Església Anglicana de Kenya, la primera dona i la primera africana de la història a ser moderadora del Consell Mundial d'Esglésies, va donar la benvinguda a tots en el servei inaugural. "La Conferència sobre Missió Mundial i Evangelització, amb el tema" Avançar en l'Esperit: cridats a un discipulat transformat i transformador", s'emmarca en la celebració més general i universal per part de la comunitat ecumènica d'esglésies del 70è aniversari del Consell Mundial d'Esglésies ". La Dra. Abuom va afegir: "Per tant, abordarem el tema d'aquesta conferència amb la celebració, la commemoració i la lamentació com a teló de fons".

La moderadora va destacar: "Mirem enrere amb agraïment al Déu Totpoderós per la visió dels nostres predecessors ecumènics; pel seu compromís, el seu coratge i la seva determinació per seguir la crida a la unitat de l'església i la unitat de la humanitat en un moment de la història en què el món estava dividit i devastat per la guerra, habitat per comunitats fracturades i relacions trencades".

En el seu discurs inaugural, el secretari general del CME, Olav Fykse Tveit, va qualificar aquesta conferència com una fita en la història moderna de l'església. "Crec que en els nostres dies, Déu ens està recordant especialment quina és la força que impulsa la missió de l'església". "És l'amor de Déu, manifestat en l'amor de Jesucrist a través de la seva vida, la seva crucifixió i la seva resurrecció, que va portar la salvació i la reconciliació al món", ha afegit. Hauríem portar marcades les paraules de sant Pau: "L'amor de Crist ens impulsa" (2 Corintis 5:14) ".

I va prosseguir afirmant: "A les nostres reflexions d'aquests dies sobre la direcció en què ens fa avançar l'Esperit com a deixebles de Jesucrist avui i demà, ens veiem en un món que necessita desesperadament pautes de pau i justícia per a conviure com una sola humanitat en la vulnerable Creació de Déu, que és només una ".

La Rev. Dra. Mutale Mulenga-Kaunda, investigadora de la Universitat de KwaZulu-Natal, que va pronunciar un dels discursos principals, va dir que era per ella un honor participar en la reunió ecumènica, i més perquè aquesta s'iniciava en el Dia Internacional de la Dona.

Després de compartir la seva història personal de lluita, conversió i esperança, Mulenga-Kaunda va parlar sobre la particular perspectiva africana que compartirien els assistents a la conferència. "Vaig lluitar amb oracions que semblaven quedar sense resposta. Vaig lluitar per comprendre com l'Esperit vivificador de Déu guiaria el meu camí cap a un futur desconegut ", va dir.

"Sens dubte els africans som ecumènics per naturalesa, perquè surem sense dificultat en les nostres cosmovisions indígenes i tradicionals, islàmiques i cristianes per trobar sentit a la vida i en la mort", va afirmar. "L'església, especialment dins el context africà, ha de servir com un recurs missional per a totes les persones que viuen al marge de la seva societat i busquen superar les forces el llegat de la qual és la mort".

Les respostes a la intervenció de la Dra. Mulenga-Kaunda, van oferir una reflexió sobre la manera en què la història de l'oradora donava una dimensió més profunda del tema de la conferència i posava les bases per entaular un diàleg més profund.

El Rev. Dr. Upolu Luma Vaai, cap del departament de teologia de la Universitat Teològica del Pacífic a Fiji, va parlar sobre la forma en què hauríem existir en una llar ecorelacional. "En una llar com aquesta, tot i ser diferents pel que fa a raça, gènere i identitat, tots estem connectats de formes diverses a través d'una 'referència ecològica'", va dir Vaai.

El professor emèrit Néstor O. Míguez, teòleg argentí, va dir que les idees de Mulenga-Kaunda ens permetien veure com la vida ens prepara per a la missió. "La saviesa que es pot extreure d'aquestes històries, juntament amb la saviesa desenvolupada pel pensament crític guiat per l'Esperit de Déu, són la força indispensable del discipulat transformat i transformador", va dir Míguez.

En un missatge de vídeo dirigit a la conferència, el Patriarca Ecumènic Bartomeu I va dir: "Malgrat tots els reptes i dificultats experimentats pel continent africà, avui estem envoltats per una comunitat africana vibrant que balla i canta en l'alegria de la resurrecció , avançant al ritme de l'Esperit Sant i celebrant l'emancipació de la humanitat".

El Reverendíssim Brian Farrell, Secretari del Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians, va presentar el discurs del papa Francesc a la Conferència sobre Missió Mundial i Evangelització: "La seva Conferència es porta a terme a Tanzània, al continent africà. Havent escoltat la bona nova, Àfrica anuncia la Paraula a la seva especial manera: en alegre solidaritat amb tots, especialment amb aquells que són a la perifèria; en la riquesa dels seus valors familiars; i en el seu compromís de tenir cura de la Creació.

Especialment els joves d'Àfrica, avançant en l'Esperit, poden ser "deixebles transformats i transformadors" que, al seu torn, poden ajudar a "transformar el món" a la veritat, la justícia i l'amor".

En un missatge de vídeo per a la conferència, l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, va dir que no hi ha cap dubte respecte a la importància de la missió mundial i l'evangelització. "Tothom està parlant de transformació", va dir. "Sé que en la meva pròpia vida la major transformació és tornar a néixer. Aquesta és la veritat. És el moviment de l'Esperit Sant el que aconsegueix fer això. Estem fets per ser les persones que Déu vol que siguem".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.