Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Trobada dels mestres i professors de Religió dels centres públics, concertats i privats dels deu bisbats de Catalunya

Aquest dissabte 17 de març, de 9.00 h a 17.15 h, se celebrarà al Col·legi dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona la 12a Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Hi participaran uns 300 mestres i professors de Religió que imparteixen aquesta assignatura en centres públics, concertats i privats de Catalunya i d'Andorra.

GIEC, 14 març 18

La trobada està organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC). Amb el lema "Aprendre. Ensenyar" és un espai de trobada i un moment de formació i reciclatge per als docents d'aquesta matèria.

“La passió per educar"

La ponència central, amb el títol "La passió per educar", anirà a càrrec de Javier Cortés, expert en educació i religiós marianista. Cortés és professor de filosofia i actualment director del col·legi Summa Aldapeta de Sant Sebastià, un complex educatiu dels marianistes amb més de 2.000 alumnes. És autor de nombrosos materials didàctics i recentment ha publicat el llibre La Escuela Católica, una reflexión sobre cómo ser verdaderamente significativos (PPC). Va ser president del grup editorial SM i de la Federación de Gremios de Editores Españoles.

En la segona part de la Jornada, els mestres i professors de religió tindran setze ofertes formatives diferents per millorar la seva tasca docent i compatir recursos educatius. En els tallers de formació simultanis es tracten temes com el silenci, l'art cristià, l'espiritualitat ecològica, l'aprenentatge digital, diversos mètodes per explicar la Bíblia i la litúrgia als infants i joves, o temes socials com els refugiats.

La jornada es clourà amb un acte musical a càrrec de l’Escola de Música Kostka-Jesuïtes Gràcia i amb una eucaristia.

A la trobada hi assistiran, entre altres bisbes, l'arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Jaume Pujol, i l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

Una jornada anual amb gran participació

La Jornada de Mestres i Professors de Religió se celebra cada any a una diòcesi diferent. En dotze anys s'ha fet en diverses poblacions com Solsona, Reus, Vic, Tortosa, Andorra i Montserrat i totes les edicions han aplegat centenars de docents.

La jornada l'organitzen conjuntament les delegacions d'Ensenyament dels deu bisbats amb seu a Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que agrupa 400 escoles cristianes. És un espai de trobada i de formació que mostra com l'assignatura de Religió, a més d'oferir coneixements, ofereix els valors que emanen de l'Evangeli, i dona a conèixer la identitat del cristianisme per ajudar a la construcció integral de les persones en la seva etapa formativa.

Us adjuntem el programa de la Jornada.


Arxius:

Díptic Jornada


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.