Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

La Facultat Antoni Gaudí proposa conèixer a fons la Basílica dels Sants Just i Pastor

La Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG), integrada a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, organitza els dies 15, 16 i 17 de març les II Jornades Les Basíliques Històriques de Barcelona, que en aquesta ocasió porten per títol Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Santa Màrtirs Just i Pastor, i que estan dedicades a aquesta Basílica.

Ateneu Universitari Sant Pacià, 13 març 18

La Jornada exposarà totes les novetats descobertes en les excavacions dels últims anys i en el projecte de rehabilitació de l’edifici gòtic. Així, entre altres, s’explicarà que l’origen de la Basílica es remunta, com a mínim, al segle VI, però que al subsòl s’hi documenten estructures de l’època d’August (s. IdC).

La II Jornada es durà a terme els dies 15, 16 i 17 de març. Els dos primers dies tindran un caire científic i estaran dedicats a la presentació dels treballs d’investigació, mentre que el darrer dia estarà dedicat a una visita de la Basílica adaptada per a tots els públics, en col·laboració amb Catalonia Sacra. L’assistència a les Jornades és gratuïta amb inscripció prèvia.

Les Basíliques Històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l’Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquest motiu, donar-lo a conèixer i actualitzar la seva història és un dels objectius de la FHEAG en aquestes jornades. La III Jornades de les Basíliques Històriques es durà a terme el novembre amb el títol El Convent i l’Església de Santa Caterina de Barcelona. Un patrimoni enderrocat, i parlarà del convent desaparegut de Santa Caterina, ubicat on actualment hi ha el Mercat de Santa Caterina.

La Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG) és una institució universitària fundada l’octubre de 2014 dedicada a l’estudi de la història, l’arqueologia i el patrimoni cultural i artístic de cultura cristiana. Actualment s’hi imparteix el Grau d’“Història, Arqueologia i Arts cristianes” i dos màsters, un d’“Història i Patrimoni Cultural de l'Església” i un de conjunt amb la Universitat de Barcelona de “Patrimoni Musical i Litúrgic”, en col·laboració amb el Conservatori del Liceu i l’ESMUC. La Facultat Antoni Gaudí forma part de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.