Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

El Papa demana una "globalització de la solidaritat" a la Comunitat de Sant Egidi

El papa Francesc ha demanat aquest diumenge 11 de març la instauració d'una "globalització de la solidaritat i de l'esperit" en la seva visita a la Comunitat de Sant Egidi, al barri romà de Trastevere, on aquesta associació catòlica celebra el seu cinquantè aniversari.

EFE, 13 març 18

El pontífex va recordar que quan la Comunitat de Sant Egidi es va fundar "el món es va convertir en 'global': l'economia i les comunicacions s'han "unificat", per dir-ho d'alguna manera".

"Però per a molta gent, especialment els pobres, s'han aixecat nous murs. Les diversitats són ocasions d'hostilitat i de conflicte", ha afegit el papa.

"Encara cal construir una globalització de la solidaritat i de l'esperit. El futur del món global és viure junts: aquest ideal exigeix ??el compromís de construir ponts, mantenir obert el diàleg, continuar trobant", va dir.

També es va referir a "les grans pors enfront de les vastes dimensions de la globalització" i al fet que les pors "es concentren sovint contra qui és estranger, diferent de nosaltres, pobre, com si fos un enemic".

El Papa va al·ludir a l'organització dels "corredors humanitaris", iniciativa per la qual la Comunitat de Sant Egidi s'ha fet coneguda en els últims anys i que ha permès traslladar legalment a Itàlia a centenars de refugiats procedents de països en conflicte, sobretot de Síria.

Els "corredors humanitaris" és un projecte impulsat per Sant Egidi, la Federació de les Esglésies evangèliques i l'Església Valdese, que ofereix a aquestes persones que fugen dels seus països en conflicte vies legals i segures per arribar a Europa, per evitar així que es posin en mans de traficants de persones.

Un cop al Vell Continent, reben assistència diària, viuen en parròquies, instituts religiosos, apartaments privats o amb famílies, aprenen l'idioma i els costums, i inicien un procés d'integració social i laboral al país d'acollida.

El primer acord d'aquests "corredors humanitaris" es va signar a Itàlia al desembre de 2015 i va permetre fins 2017 portar al país 1.000 refugiats.

El pacte va ser renovat amb les autoritats italianes al novembre de 2017 per tornar a repetir aquesta xifra fins al 2019.

Sant Egidi és una comunitat cristiana que va néixer el 1968, poc després del Concili Vaticà II, per iniciativa d'Andrea Riccardi en un institut del centre de Roma.

Des de llavors, s'ha convertit en una xarxa de comunitats que s'ha estès per més de 70 països.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.