Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Comunicar la fe amb ‘Catholic Voices’

Aquest mes de febrer ha tingut lloc la primera sessió del Cafe Youcat del 2018. En aquest primer tast de l’any va acudir Jack Valero, un convidat especial, vingut expressament d’Anglaterra, conegut per ser el fundador del projecte de Cathholic Voices, que proposa “sortir de les doctrines i posar al centre la persona”. A partir d’aquesta idea el ponent, va contestar la pregunta que es plantejava en el Youcat: “Com defensar la fe sense alçar la veu?”.

Arquebisbat de Barcelona, 13 febrer 18

El delegat de Joventut, Mn. Bruno Bérchez, va donar la benvinguda al ponent el qual va explicar els inicis de Catholic Voices, que des del 2010 fins ara, s’ha estès a diversos territoris com: Estats Units, Colòmbia, Austràlia,Mèxic, França, Holanda… Una llarga llista fins a arribar a Catalunya, on tot just ara comença a quallar.

Posar al centre la persona

“Nosaltres ens centrem a entrenar els laics, grans i joves, per a parlar de la fe i les controvèrsies de la moral que hi trobem a les notícies i als mitjans de comunicació”, explicava Valero. Segons va argumentar, la gent pensa que, pels catòlics, les doctrines són més importants que les persones, la qual cosa és fals, de fet, és a la inversa -assegurava-. “Tenim com a punt en comú que tots ens preocupem per les persones i a partir d’aquest valor podem explicar allò que pensem, però començant sempre per les persones és més fàcil”. Tots busquem el mateix! – exclamava als joves Valero. Segons va explicar, a partir de la persona, explicar que és la fe esdevé d’una manera més empàtica i senzilla comunicar allò que desconeix l’altre.

Va ser un tema de debat que va donar la clau per tractar diverses polèmiques tractades amb no creients com, l’avortament, el pagament d’impostos per part de l’església, els matrimonis homosexuals… Situacions en què Catholic Volices respon aplicant la fórmula de posar al centre el millor per la persona amb una bona dosi d’empatia. En aquesta línia, explicava com, “darrere de cada crítica que es pot fer a l’Església, cal trobar un valor positiu, un valor cristià que posi en comú allò que ens interessa tant els cristians com als no cristians, com a exemple la solidaritat amb la persona”. “Abans, però, cal analitzar bé la situació- aconsellava el ponent-, entendre la crítica que es fa, així com, escoltar els diferents implicats”. “De vegades, tot i no estar d’acord amb algunes solucions, acabarem trobant aquell punt en comú que ens farà conciliar les idees”, afegeix.

Els joves van participar activament en el debat, plantejant situacions pròpies en què no havien sabut com comunicar allò que diuen les doctrines cristianes, ja que, a la pràctica, “no és tan fàcil”, segons argumentaven. Va ser el cas d’una de les joves, qui va comentar l’acompanyament moral que havia fet a una noia que havia decidit avortar, tot i no estar-hi d’acord. En aquest cas, Jack Valero va dir que el més important, seguint la teoria de Catholic Voices, és estar al costat de la persona i sobretot acompanyar des de l’amor, tal com demana el Sant Pare.

En resum, va ser un cafè amb una gran acollida i participació, per part dels joves, que van analitzar diferents situacions proposades pel ponent per saber comunicar, en un futur, la mateixa fe des de les controvèrsies de l’actualitat.

Una foto de grup va tancar aquesta sessió del Youcat que convida a tots aquells que ho vulguin a sumar-se al projecte de Cathòlic Voices. El proper Glop serà el pròxim 15 d’abril, qüestionant als joves assistents: Al mal temps bona cara?


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.