• L'Església peruana realitzarà una col·lecta per ajudar al poble veneçolà
  • La Fundació Maurí de la Garriga exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants
  • La Sagrada Família estrena audioguies en llenguatge de signes
  • 125.000 irlandesos més es registren per votar sobre referèndum de l'avortament
  • Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants
  • Papa Francesc: "La injustícia d'explotar el treball és pecat mortal"
  • Preocupa al Sant Pare la crisi de vocacions a l'Església italiana
  • Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies a Roma
  • El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar
  • Justícia condemna a un sacerdot argentí a 25 anys per abusos contra menors

Al Pakistan està prohibit celebrar Sant Valentí

El dimecres 7 de febrer l'autoritat governamental que regula els mitjans de comunicació del Pakistan, va notificar que no es pot transmetre en els mitjans cap referència a la festa de Sant Valentí. La notificació es va produir després que el Tribunal Suprem del Pakistan va confirmar l'ordre restrictiva que ja va ser emesa fa un any, després de l'apel·lació d'un ciutadà musulmà, que considerava les celebracions de tal festivitat "contràries a la doctrina islàmica".

AICA, 13 18

Anjum James Paul, president de "Pakistan Minorities Teachers 'Association" (PMTA), va condemnar la notificació emesa i va manifestar que "prohibir qualsevol referència al Dia de Sant Valentí en llocs públics i en els mitjans és una violació de l'article 28 de la Constitució de Pakistan i limita els drets humans fonamentals", segons ha informat l'Agència Fides.

"La situació està empitjorant i Pakistan està perdent el pluralisme i la diversitat -va expressar Anjum James Paul-; l'espai social per a les minories religioses s'està reduint cada vegada més. Els grups conservadors islàmics creuen que Sant Valentí és una festa incompatible amb l'Islam i, per tant, no ha de celebrar-se. Això també podria succeir amb altres celebracions. De fet, les minories religioses pakistaneses es veuen obligades a viure segons l'article 31 de la Constitució del Pakistan, que parla de l'estil de vida islàmic. Aquesta és la raó per la qual el nombre de minories religioses ha disminuït al país: el 1947 eren el 23% i ara són menys del 5% ".

Segons Anjum James Paul, si el marc social, econòmic, polític i religiós de les minories religioses al Pakistan, en particular els cristians i els hindús, no millora, molts es veuran obligats a emigrar i buscar fortuna a l'estranger.

El govern pakistanès, assenyala el president de la PMTA, ha de garantir la igualtat de llibertat per a tots, protegir els drets de les minories, promoure la seva inclusió en el teixit social nacional, permetent que l'harmonia religiosa sigui cada vegada més gran.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 24

"Gaudete et Exultate". Mn. Joan Costa parlarà de la darrera exhortació apostòlica del papa Francesc. Tindrà lloc a la seu de la Federació de Cristians de Catalunya. C/ Calàbria, 273-275 Entresòl 4a, Barcelona. Hora: 18.30 h. Gratuït.

Presentació del llibre "Maria. Trenta-un santuaris" del periodista Àngel Rodríguez. Participiran Mn. Martirià Brugada, el bisbe Francesc Pardo i el mateix autor del llibre. Llibreria Empúries de Girona (Av. Álvarez de Castro, 6, Girona). Hora: 19.30 h.

Divendres, 25

La Nit dels Testimonis. Organitza: Ajuda a l'Església Necessitada. Lloc: Església de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona. Hora: 20.00 h.

Dissabe, 26

Assemblea diocesana del bisbat de Lleida. Lloc: Casa de l’Església, Acadèmia Mariana, Lleida. Hora: 9 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.