Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Al Pakistan està prohibit celebrar Sant Valentí

El dimecres 7 de febrer l'autoritat governamental que regula els mitjans de comunicació del Pakistan, va notificar que no es pot transmetre en els mitjans cap referència a la festa de Sant Valentí. La notificació es va produir després que el Tribunal Suprem del Pakistan va confirmar l'ordre restrictiva que ja va ser emesa fa un any, després de l'apel·lació d'un ciutadà musulmà, que considerava les celebracions de tal festivitat "contràries a la doctrina islàmica".

AICA, 13 febrer 18

Anjum James Paul, president de "Pakistan Minorities Teachers 'Association" (PMTA), va condemnar la notificació emesa i va manifestar que "prohibir qualsevol referència al Dia de Sant Valentí en llocs públics i en els mitjans és una violació de l'article 28 de la Constitució de Pakistan i limita els drets humans fonamentals", segons ha informat l'Agència Fides.

"La situació està empitjorant i Pakistan està perdent el pluralisme i la diversitat -va expressar Anjum James Paul-; l'espai social per a les minories religioses s'està reduint cada vegada més. Els grups conservadors islàmics creuen que Sant Valentí és una festa incompatible amb l'Islam i, per tant, no ha de celebrar-se. Això també podria succeir amb altres celebracions. De fet, les minories religioses pakistaneses es veuen obligades a viure segons l'article 31 de la Constitució del Pakistan, que parla de l'estil de vida islàmic. Aquesta és la raó per la qual el nombre de minories religioses ha disminuït al país: el 1947 eren el 23% i ara són menys del 5% ".

Segons Anjum James Paul, si el marc social, econòmic, polític i religiós de les minories religioses al Pakistan, en particular els cristians i els hindús, no millora, molts es veuran obligats a emigrar i buscar fortuna a l'estranger.

El govern pakistanès, assenyala el president de la PMTA, ha de garantir la igualtat de llibertat per a tots, protegir els drets de les minories, promoure la seva inclusió en el teixit social nacional, permetent que l'harmonia religiosa sigui cada vegada més gran.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.