Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Papa Francesc: "La causa principal del tràfic és l'egoisme sense escrúpols"

El papa Francesc va denunciar que, a més de les xarxes criminals, l'origen del tràfic de persones es troba en l'egoisme d'una societat hipòcrita en la qual molts homes "estan disposats a pagar pel seu plaer". El Pontífex va rebre a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, aquest dilluns 12 de febrer, als participants a la Jornada Mundial de Reflexió contra el Tràfic de Persones, i va respondre a algunes preguntes que li van plantejar els joves.

ACIprensa, 13 febrer 18

Conscienciació

En les seves respostes, el Papa va assenyalar que "segurament, en el tema del tràfic de persones, hi ha molta ignorància. Però de vegades sembla que també hi ha poca voluntat de comprendre l'abast del problema".

Ha assenyalat que això és a causa del fet que "toca de prop les nostres consciències, perquè és escabrós i perquè provoca vergonya". Després hi ha els que "coneixent-lo, no volen parlar perquè es troben a la cúspide del 'fil de consum' com a consumidors de 'serveis' que s'ofereixen al carrer o a internet".

Finalment, hi ha els que no volen que es parli d'aquest tema "perquè es troben implicats directament en les organitzacions criminals que obtenen grans beneficis del tràfic".

Davant d'aquesta situació, el papa Francesc va afirmar que "la feina de sensibilització ha de començar a casa, per part de nosaltres mateixos, perquè només així serem capaços de conscienciar a les nostres comunitats".

Promoure la cultura de la trobada

En la resposta a una altra pregunta, el Papa va recordar que "els joves ocupen una posició privilegiada per trobar-se amb supervivents del tràfic d'éssers humans". "Acudiu a les vostres parròquies, a una associació propera a casa, feu costat amb les persones, escolteu-les", va suggerir.

En aquest sentit, els va animar a no tenir por: "La trobada amb l'altre produeix, naturalment, un canvi, però no s'ha de tenir por a aquest canvi. Sempre serà per millor ".

A més, va afirmar que "l'Església ha de promoure i crear espais de trobada. Per aquest motiu, he demanat que s'obrin les parròquies a l'acollida".

"També les xarxes socials representen, principalment per als joves, una oportunitat de trobada que pot presentar-se sense límits: internet pot oferir més possibilitats de trobada i de solidaritat entre tots, i això és una cosa bona, és un do de Déu".

Falses promeses

Un jove migrant va preguntar al Papa com es pot ajudar els joves que decideixen emigrar perquè no caiguin en mans dels traficants de persones, enganyats amb falses promeses.

El Pontífex va lamentar que, de vegades, "molts joves, víctimes de les xarxes criminals, han estat primer abandonats per les seves famílies, considerats com descartats per la societat. Per tant, molts van ser empesos a les xarxes del tràfic pels seus mateixos parents, per aquells als quals consideraven amics".

També aquí "l'educació es revela important", va assegurar el papa Francesc. "És un instrument de protecció contra el tràfic que ajuda a identificar els perills. Un sa ambient educatiu, com un sa ambient parroquial, permet als joves denunciar els traficants sense vergonya i a convertir-se en portadors de missatges justos a altres joves, per tal que no acabin caient en les xarxes".

Desenvolupament humà integral

Com a solució al problema del tràfic, el papa Francesc va proposar "crear les condicions necessàries per a un desenvolupament humà integral, començant amb instruccions de qualitat des de la primera infància, creant successivament oportunitats de creixement mitjançant l'ocupació. Aquestes dues modalitats de creixement, en les diferents fases de la vida, representen els antídots davant la vulnerabilitat i el tràfic".

"Una estratègia que comprengui un major coneixement del tema del tràfic a partir d'una terminologia clara i d'uns testimonis concrets dels protagonistes, també poden ser certament d'ajuda", va assegurar el Papa.

A més, ha recordat que les xarxes criminals troben el seu terreny abonat en les societats, on s'ha imposat la cultura del rebuig. "Deixeu-me dir que, si hi ha tants joves víctimes del tràfic que acaben als carrers de les nostres ciutats és perquè molts homes, joves, de mitjana edat, gent gran, reclamen aquests serveis i estan disposats a pagar pel seu plaer", ha advertit.

"Ara em pregunto: ¿són realment els traficants la causa principal del tràfic? Jo crec que la causa principal del tràfic és l'egoisme sense escrúpols de tantes persones hipòcrites del nostre món".

Sínode sobre els joves

En les seves respostes, el Papa també va parlar del proper Sínode sobre els joves, i ha afirmat que "és un gran desig meu que els joves que representen a les perifèries siguin protagonistes d'aquest Sínode. Espero que puguin veure el Sínode com un lloc per llançar un missatge als governants dels països d'origen i arribada, per reclamar protecció i ajuda".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.