• L'Església peruana realitzarà una col·lecta per ajudar al poble veneçolà
  • La Fundació Maurí de la Garriga exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants
  • La Sagrada Família estrena audioguies en llenguatge de signes
  • 125.000 irlandesos més es registren per votar sobre referèndum de l'avortament
  • Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants
  • Papa Francesc: "La injustícia d'explotar el treball és pecat mortal"
  • Preocupa al Sant Pare la crisi de vocacions a l'Església italiana
  • Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies a Roma
  • El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar
  • Justícia condemna a un sacerdot argentí a 25 anys per abusos contra menors

El Papa i el Patriarca Greco-Melquita celebren junts la Missa a Santa Marta

El papa Francesc ha concelebrat aquest dimarts 13 de febrer la Missa matutina a la capella de la Casa Santa Marta juntament amb el Patriarca de l'Església d'Antioquia Greco-Melquita, en comunió amb Roma, Youssef Absi, a qui s'ha dirigit durant l'homilia: " és pare d'una Església, d'una Església antiquíssima, i ve a abraçar Pere, a dir 'jo estic en comunió amb Pere' ".

ACIprensa, 13 18

El Sant Pare va subratllar que "això és el que significa la cerimònia d'avui: l'abraçada del pare d'una Església amb Pere. Una Església rica, amb la seva pròpia teologia dins de la teologia catòlica, amb la seva pròpia litúrgia meravellosa, i amb un poble que, en aquest moment, en gran part es troba crucificat com Jesús".

El Pontífex va oferir la Missa "pel poble, pel poble que pateix, pels cristians perseguits a l'Orient Mitjà que donen la vida, donen els béns, les seves propietats, que s'han vist obligats a abandonar. I oferim també la Missa pel ministeri del nostre germà Youssef ".

En acabar la Missa, el Patriarca va agrair al Papa les seves paraules: "Estic veritablement commogut per la seva caritat fraterna, per aquests gestos de fraternitat, de solidaritat que ha demostrat a la nostra Església en el curs d'aquesta Missa", ha assenyalat.

El Patriarca Youssef Absi va oferir les seves oracions pel Pontífex: "li prometem tenir-lo sempre en els nostres cors, al cor de tots nosaltres, clergat i fidels, i recordarem sempre aquest esdeveniment, aquests instants històrics, aquest moment que no m'atreveixo a descriure per el bell que ha resultat: aquesta fraternitat, aquesta comunió que ens vincula a tots els deixebles de Crist".

"Li dono les gràcies per aquesta Missa de comunió en nom de tot el Sínode de la nostra Església Greco-Melquita Catòlica". Després de les seves paraules d'agraïment, el Papa i el Patriarca s'han impartit junts la benedicció final.

El Patriarca Youssef Absi es troba a Roma juntament amb els bisbes del Sínode Greco-Melquita per peregrinar a la tomba de Sant Pere després de finalitzar el Sínode d'aquesta Església Oriental, en comunió amb l'Església Catòlica, clausurat al Líban.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 24

"Gaudete et Exultate". Mn. Joan Costa parlarà de la darrera exhortació apostòlica del papa Francesc. Tindrà lloc a la seu de la Federació de Cristians de Catalunya. C/ Calàbria, 273-275 Entresòl 4a, Barcelona. Hora: 18.30 h. Gratuït.

Presentació del llibre "Maria. Trenta-un santuaris" del periodista Àngel Rodríguez. Participiran Mn. Martirià Brugada, el bisbe Francesc Pardo i el mateix autor del llibre. Llibreria Empúries de Girona (Av. Álvarez de Castro, 6, Girona). Hora: 19.30 h.

Divendres, 25

La Nit dels Testimonis. Organitza: Ajuda a l'Església Necessitada. Lloc: Església de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona. Hora: 20.00 h.

Dissabe, 26

Assemblea diocesana del bisbat de Lleida. Lloc: Casa de l’Església, Acadèmia Mariana, Lleida. Hora: 9 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.