Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

El Papa i el Patriarca Greco-Melquita celebren junts la Missa a Santa Marta

El papa Francesc ha concelebrat aquest dimarts 13 de febrer la Missa matutina a la capella de la Casa Santa Marta juntament amb el Patriarca de l'Església d'Antioquia Greco-Melquita, en comunió amb Roma, Youssef Absi, a qui s'ha dirigit durant l'homilia: " és pare d'una Església, d'una Església antiquíssima, i ve a abraçar Pere, a dir 'jo estic en comunió amb Pere' ".

ACIprensa, 13 febrer 18

El Sant Pare va subratllar que "això és el que significa la cerimònia d'avui: l'abraçada del pare d'una Església amb Pere. Una Església rica, amb la seva pròpia teologia dins de la teologia catòlica, amb la seva pròpia litúrgia meravellosa, i amb un poble que, en aquest moment, en gran part es troba crucificat com Jesús".

El Pontífex va oferir la Missa "pel poble, pel poble que pateix, pels cristians perseguits a l'Orient Mitjà que donen la vida, donen els béns, les seves propietats, que s'han vist obligats a abandonar. I oferim també la Missa pel ministeri del nostre germà Youssef ".

En acabar la Missa, el Patriarca va agrair al Papa les seves paraules: "Estic veritablement commogut per la seva caritat fraterna, per aquests gestos de fraternitat, de solidaritat que ha demostrat a la nostra Església en el curs d'aquesta Missa", ha assenyalat.

El Patriarca Youssef Absi va oferir les seves oracions pel Pontífex: "li prometem tenir-lo sempre en els nostres cors, al cor de tots nosaltres, clergat i fidels, i recordarem sempre aquest esdeveniment, aquests instants històrics, aquest moment que no m'atreveixo a descriure per el bell que ha resultat: aquesta fraternitat, aquesta comunió que ens vincula a tots els deixebles de Crist".

"Li dono les gràcies per aquesta Missa de comunió en nom de tot el Sínode de la nostra Església Greco-Melquita Catòlica". Després de les seves paraules d'agraïment, el Papa i el Patriarca s'han impartit junts la benedicció final.

El Patriarca Youssef Absi es troba a Roma juntament amb els bisbes del Sínode Greco-Melquita per peregrinar a la tomba de Sant Pere després de finalitzar el Sínode d'aquesta Església Oriental, en comunió amb l'Església Catòlica, clausurat al Líban.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.