Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

Sis espirituals entre els Globus d’Or

Aquest 2018 ha estat el primer any que els Globus d’Or s  Amb motiu de la protesta, les dones que van assistir a la gal·la van vestir de negre, fent al·lusió al dol per tants anys d’abusos sexuals i violació de la dignitat de les actrius. No deixa de ser un fet que, tanmateix, fa reflexionar sobre com pot arribar a ser la magnitud de la problemàtica arreu del món, quan dones apoderades com ho són actrius de Hollywood denuncien també aquesta situació.

Arquebisbat de Barcelona, 12 gener 18

Entre els films guardonats amb els Globus d’Or, el cinema espiritual n’ha destacat alguns pel seu tracte i concepció dels valors socials i humans. En total, Mn. Peio destaca, destaca sis de les pel·lícules premiades: Tres anuncis als afores, La Forma de l’Aigua, Lady Bird, L’instant més fosc, Coco i In the Fade (A l’ombra).

Tres anuncis als afores, del director  Martin McDonagh ha estat reconeguda amb quatre Globus d’Or per millor pel·lícula dramàtica, millor guió i director i millor actriu (Frances McDormand) principal i actor secundari (Sam Rockwell). Explica la història d’una dona que ha perdut la filla assassinada. Veient que la policia no busca els sospitos posa tres anuncis enmig del poble denunciant la no actuació del cos policial. La història planteja una transformació, del cap dels policies i la protagonista que acabaran treballant plegats per arribar al final de la qüestió.

En segon lloc destaca La Forma de l’aigua, que segons va exposar el director pretén ser una “oda a l’amor i al cinema”. Una pel·lícula que planteja una història d’amor entre una humana i un amfibi que enmig de la Guerra Freda fa reflexionar sobre la tolerància i l’empatia contra allò diferent. El director mexicà Guillermo del Toro ha obtingut el guardó al millor director, així com la banda sonora.

Mn. Peio selecciona, també, Lady Bird de la directora Greta Gerwig, premiada amb el Globus a la millor pel·lícula de comèdia i actriu en aquest gènere, Saoirse Ronan. Posa de relleu la reconciliació d’una mare i una filla que en un principi estan en disputa i poc a poc aniran trobant l’entesa entre les dues.

Gary Oldman, s’ha endut el duardó al millor actor per L’Instant més fosc, on destaca per la seva interpretació de Winston Churchill, moment en què ha de fer front al si entrar o no a la II Guerra Mundial i convèncer al parlament sobre el deure que tenen de defensar la llibertat de les nacions. “Una pel·lícula sobre el discerniment”, explica Mn. Peio.

Com a millor animació destaca Coco, produïda pels mateixos de Inside Out (Del Revés), que entra en la relació entre els vius i els morts de la manera més dolça des de la perspectiva d’un nen.  

A l’ombra (In the fade) de Fatih Akin ha guanyat per la millor pel·lícula estrangera. El director alemany explica la història d’una dona que després de veure com el seu fill i els seu marit moren en un tràgic atemptat buscarà la venjança.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.