Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

La Santa Seu dona a conèixer més detalls de la visita del Papa a Xile i Perú

El papa Francesc realitzarà del 15 al 21 de gener la seva visita pastoral a Xile i Perú, sent aquest el 22è viatge internacional del Pontífex, amb 33 països en total. En conferència amb els mitjans, el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, va repassar l'agenda del Papa als dos països i va oferir algunes claus.

ACIprensa, 12 gener 18

El papa Francesc visitarà Xile del 15 al 18 de gener, i després es traslladarà al Perú aquest mateix dia, on romandrà fins al 21 i tornarà a Roma.

Burke va assenyalar que són "dos països que el Papa coneix bé" ja que "va viure a Xile un any i mig durant el seu noviciat com a jesuïta". "Al Perú ha estat diverses vegades i l'any passat va rebre en visita ad limina a tots dos episcopats", ha recordat.

D'altra banda, ha apuntat que Sant Joan Pau II va estar a Xile el 1987 i a Perú el 1985 i 1988.

Ha afirmat que la visita té sobretot un "objectiu pastoral" i seran importants els temes sobre la "pau, la unitat, l'esperança i l'alegria de l'Evangeli".

Segons la seva opinió, hi ha dues trobades en els dos països que centraran l'atenció amb la comunitat indígena.

A Xile acudirà a Temuco, a la regió de l'Araucanía, on es troben els anomenats maputxes, i a Perú amb l'Amazònia, una cosa que pren més relleu després de l'anunci del Vaticà que se celebrarà un Sínode dels Bisbes per a l'Amazònia a l'octubre de 2019.

A Temuco celebrarà també una "Missa molt animada amb música i llengua indígena".

D'altra banda, durant la seva estada a Xile, el papa Francesc saludarà breument en algun moment al nou president electe de Xile, Sebastián Piñera.

A Santiago de Xile celebrarà el dia 16 de gener la Missa al Parc O'Higgins i després saludarà breument als bisbes. Entre ells a un que compleix 102 anys.

També veurà a 12 malalts i a 2 víctimes de la dictadura xilena dels anys 70 'i 80'.

Com ja és tradició en cada viatge, el Papa mantindrà també una trobada privada amb els jesuïtes de cada país.

Sobre la possibilitat que el Pontífex es trobi amb víctimes d'abusos sexuals, el també portaveu del Vaticà ha assenyalat que "no està en el programa, però no és impossible. És un tema important. Les millors trobades en aquests viatges són les privades".

Al Perú, el Pontífex acudirà el dia 19 a Puerto Maldonado -on celebrarà una trobada amb els indígenes-, de manera que és "molt important en aquest sentit". És "com una primera trobada del Sínode" i de fet "serà present el cardenal Lorenzo Baldisseri, Secretari General del Sínode per als Bisbes, qui romandrà alguns dies més per preparar la trobada d'octubre. També participarà el Cardenal Claudio Hummes, president de la Xarxa Eclesial Panamazònica (REPAM).

"En anar a Puerto Maldonado serà la primera vegada que el Papa viatge al cor de l'Amazònia i serà acollit per una família indígena", va assenyalar Greg Burke.

Allà el papa farà una trobada "amb danses, cants i testimonis del poble" i "lliurarà la Laudato Si '(encíclica sobre la cura de la creació) en les diverses llengües locals".

Aquest mateix dia visitarà el "Hogar Principito", un centre de l'Església per ajudar els nens de la zona que han patit explotació. Destacaran els "cants, balls i el testimoni d'una noia que ha estat ajudada per aquest centre". Allà també el Sant Pare dinarà amb alguns representants de l'Amazònia i estarà acompanyat pel Vicari Apostòlic de la regió.

"La idea era visitar un barri pobre de Lima, però no serà possible, així que alguns nens d'un dels barris més pobres sí que estaran al Palau Presidencial al costat de l'Orquestra dels nens de Manchay", va afegir Burke.

Una altra jornada del Pontífex transcorrerà a Trujillo, ciutat peruana que ja va ser visitada per Sant Joan Pau II. "Ha estat objecte d'inundacions en els últims mesos, causant nombroses víctimes mortals". Allà celebrarà una Missa a la qual podrien participar unes 500 mil persones.

Precisament, el Sant Pare recorrerà en papamòbil el barri de Buenos Aires, "una zona de la perifèria molt colpejada per les inundacions" i estarà acompanyat "de cavalls de raça peruana".

"L'últim dia el Papa visitarà el Santuari del Senyor dels Miracles i resarà al costat de 500 religiosos de vida contemplativa. A continuació, resarà davant les relíquies de diversos sants peruans.

A Xile pronunciarà 4 discursos i 3 homilies i a Perú 5 discursos, i també 3 homilies.

A més, a Xile usarà 3 papamòbils: 2 d'ells usats durant la visita del Papa als Estats Units al setembre de 2015, i un altre durant la seva visita a Bolívia al juliol del mateix any.

A Perú utilitzarà també 3 papamòbils usats durant la seva visita apostòlica a Colòmbia al setembre de 2017.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.