Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

Bisbe Xavier Novell: "Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora"

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, presidí a Tàrrega el capvespre del dia 10 de gener la Trobada Formativa de Catequistes dels Arxiprestats de la Segarra, Pla d’Urgell i de l’Urgell, amb presència de la vuitantena de catequistes de la zona sud del bisbat arribats de les poblacions de Mollerussa, Bellpuig, Cervera, Tàrrega i altres.

Josep Castellà per a Flama.info, 12 gener 18

La trobada començà a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors i el Santíssim de la parroquial de Santa Maria de l'Alba, amb una missa concelebrada presidida pel prelat, els rectors dels arxiprestats, i el diaca Joan Novell.

Després es reuniren a la sala d’actes de l'Edifici Parroquial amb la intervenció del bisbe Novell pronunciant una xerrada sobre  “Una nova organització diocesana al servei d'unes comunitats parroquials evangelitzadores”. En les seves paraules plantejà tota una sèrie de qüestions adreçades al principal objectiu “que es vol que neixin unes parròquies evangelitzadores i fomentar totes aquelles activitats que caminin en aquest sentit”.

En declaracions fetes a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA i fent una síntesi de les seves paraules, Novell senyalà: “Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora. La diòcesi vol posar a l’abast tots el mitjans i recursos al servei de les parròquies perquè esdevinguin comunitats parroquials evangelitzadores. He volgut mostrar el realisme d’aquesta aposta per la renovació de les parròquies amb els recursos que tenim i amb els que es pot aportar a la diòcesi, de que no es poden fer simultàniament a tot arreu. I per tant, he anunciat que haurem de prioritzar alguns llocs, no per abandonar els altres sinó per el més aviat possible també poder portar-los-hi amb noves forces. He demanat als catequistes que són protagonistes importants a les parròquies, forces vives d’aquestes, i que a més a més senten la santa insatisfacció de veure que les coses no ens funcionen be, siguin els primers amb sumar-se, amb pensar amb una visió de futur per la pròpia parròquia i en estar disposats als canvis que han de fer possible aquesta conversió pastoral i missionera de les parròquies".

Després els catequistes reunits en la trobada i l’equip evangelitzador de Tàrrega també convidat a la reunió, feren una breu posada en comú i una anàlisi dels neguits actuals de l’anomenada santa insatisfacció dels catequistes. Acabà la trobada compartint-se un sopar de germanor a les sales de la rectoria. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.