Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Bisbe Xavier Novell: "Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora"

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, presidí a Tàrrega el capvespre del dia 10 de gener la Trobada Formativa de Catequistes dels Arxiprestats de la Segarra, Pla d’Urgell i de l’Urgell, amb presència de la vuitantena de catequistes de la zona sud del bisbat arribats de les poblacions de Mollerussa, Bellpuig, Cervera, Tàrrega i altres.

Josep Castellà per a Flama.info, 12 gener 18

La trobada començà a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors i el Santíssim de la parroquial de Santa Maria de l'Alba, amb una missa concelebrada presidida pel prelat, els rectors dels arxiprestats, i el diaca Joan Novell.

Després es reuniren a la sala d’actes de l'Edifici Parroquial amb la intervenció del bisbe Novell pronunciant una xerrada sobre  “Una nova organització diocesana al servei d'unes comunitats parroquials evangelitzadores”. En les seves paraules plantejà tota una sèrie de qüestions adreçades al principal objectiu “que es vol que neixin unes parròquies evangelitzadores i fomentar totes aquelles activitats que caminin en aquest sentit”.

En declaracions fetes a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA i fent una síntesi de les seves paraules, Novell senyalà: “Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora. La diòcesi vol posar a l’abast tots el mitjans i recursos al servei de les parròquies perquè esdevinguin comunitats parroquials evangelitzadores. He volgut mostrar el realisme d’aquesta aposta per la renovació de les parròquies amb els recursos que tenim i amb els que es pot aportar a la diòcesi, de que no es poden fer simultàniament a tot arreu. I per tant, he anunciat que haurem de prioritzar alguns llocs, no per abandonar els altres sinó per el més aviat possible també poder portar-los-hi amb noves forces. He demanat als catequistes que són protagonistes importants a les parròquies, forces vives d’aquestes, i que a més a més senten la santa insatisfacció de veure que les coses no ens funcionen be, siguin els primers amb sumar-se, amb pensar amb una visió de futur per la pròpia parròquia i en estar disposats als canvis que han de fer possible aquesta conversió pastoral i missionera de les parròquies".

Després els catequistes reunits en la trobada i l’equip evangelitzador de Tàrrega també convidat a la reunió, feren una breu posada en comú i una anàlisi dels neguits actuals de l’anomenada santa insatisfacció dels catequistes. Acabà la trobada compartint-se un sopar de germanor a les sales de la rectoria. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.