Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

L'Ajuntament de Castelló de la Plana rectifica parcialment: treu la mitja lluna però no posa la creu

El col·lectiu Fem Castelló està recollint signatures perquè el consistori posi el símbol cristià en el geoportal municipal.

Redacció, 12 gener 18

El col·lectiu Fem Castelló va promoure el mateix dia 9 de gener una recollida de firmes a la plataforma change.org, demanant que es retirés la mitja lluna i s'utilitzés com a símbol de les esglésies una creu. En poc més d'un dia, ha aconseguit més de 2.500 signatures, segons informa Religión Confidencial.

Les signatures es lliuraran al regidor de Transparència i Modernització, Ignasi García, i l'alcaldessa, la socialista Amparo Marco.

Símbol de les vuit religions

Les protestes han provocat una rectificació parcial: ha suprimit la mitja lluna, però en comptes d'assenyalar les esglésies amb una creu ha posat un octògon, "simbolitzant les vuit religions", segons ha dit el regidor responsable, Ignasi García (Compromís), a alhora que ha assenyalat que la mitjana lluna no era islàmica, ja que aquesta mira cap a la dreta i la utilitzada per l'ajuntament estava orientada cap a l'esquerra.

Fem Castelló expressa que "l'Ajuntament de Castelló torna a ofendre als cristians de la ciutat", ja que "al llarg de la legislatura hem vist diferents atacs a les creences d'una majoria social del municipi", i cita entre d'altres exemples la seva obstinació" en l'enderroc d'una creu al Parc Ribalta".

Des d'aquest col·lectiu assenyalen que defensen "la llibertat religiosa fins i tot per cultes no cristians", però demanen al regidor "responsable d'aquesta ofensa que modifiqui el mapa i col·loqui una creu per referir-se als temples cristians".

A l'alcaldessa li demanen una disculpa i que "s'allunyi del sectarisme antireligiós dels seus socis de governs". Al consistori governen els socialistes i Compromís, amb el suport de Podem.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.