Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

El programa per trencar amb la pobresa hereditària liderat per investigadors de la URL compleix 10 anys

CaixaProinfancia, el programa de l'Obra Social "la Caixa" que coordina científicament la Universitat Ramon Llull (URL) compleix 10 anys. Des de 2007, ha donat suport a 272.354 nens i adolescents i a 158.585 famílies gràcies a les 426 entitats socials de tot el país.

Universitat Ramon Llull, 7 desembre 17

CaixaProinfancia treballa per trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i per oferir als més petits i joves oportunitats de futur mitjançant l'impuls de noves formes d'atenció a la vulnerabilitat i al risc d'exclusió. Una xarxa de 14 universitats espanyoles, dirigides pel grup de recerca en Pedagogia, Societat de la Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC) de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL, que dissenya, monitoritza, desenvolupa i avalua el programa per a la millor successiva de la consecució dels ojbectius del programa.

El projecte de promoció socioeducatiu integral es desenvolupa des d'estratègies d'innovació social col·laborativa, en el marc del model d'estat relacional i la col·laboració público-privada. És, doncs, en si mateix, una gran aposta de recerca, desenvolupament i transferència de coneixement (I+D+i).

Fins avui, l'Obra Social "la Caixa" ha destinat un pressupost de 393 milions d'euros al desenvolupament del programa en tota l'Estat. En el 2016 la mitjana d'aportació econòmica valorada per família ha estat de 1.400 euros per família en el global del programa. A més, el 47% dels ajuts són de reforç educatiu i la mitjana de permanència en el programa dels nens i joves és de 3, 4 anys.

Famílies, entitats i institucions han celebrat el desè aniversari en un acte emotiu a CaixaForum Madrid. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, ha destacat que CaixaProinfancia “aconsegueix reduir molt significativament l'abandonament escolar, que és d'un 30% a tota l'Estat en alumnes que cursen l'ensenyament secundari obligatori i d'un 6% entre els nens i nenes que atén aquest programa”.

Jordi Riera, director científic d'aquest projecte ha subratllat que “l'educació és fonamental per trencar amb la cronificació de la pobresa i estem començant a recollir els fruits del nostre esforç. Des de la direcció científica de CaixaProinfancia hem promogut l'evolució cap a un model d'acció socioeducativa integral col·laborativa”. “Tenim motius per a l'esperança”, va confirmar el pedagog. Així mateix, Riera va destacar que “la generació d'expectatives en els nens i nenes és ja per si mateix un component de millora en el rendiment escolar” i que el que mou aquesta xarxa d'universitats, associacions i famílies és que “els fills d'aquestes classes aspiren a un nivell molt diferent de formació i educació. La principal lluita és contra el fracàs escolar i això es fa amb el reforç educatiu, classes de repàs individuals i en grup fora de l'escola i amb mestres i professors titulats".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.