Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Sant Sant Rufus i sant Zòsim, màrtirs
  • Més innovació en la formació de futurs mestres de religió
  • Nota de Justícia i Pau de Catalunya amb motiu de les eleccions al Parlament de 21 de desembre de 2017
  • Oxfam Intermón denuncia que augmenta la violència contra les dones al llac Txad
  • Nigèria: El drama dels desplaçats a causa de Boko Haram
  • Sant’Egidio: “Per Nadal afegeix un lloc a taula”
  • Celebracions nadalenques que presidirà el papa Francesc
  • El papa Francesc rep al Vaticà a Evo Morales
  • L’advent, la solidaritat i les eleccions al Parlament de Catalunya, temes centrals de les glosses dominicals
  • Eucaristia a la Sagrada Família amb motiu del 150è aniversari de l'Hospital Sant Joan de Déu
  • Més de la meitat dels infants al Sudan del Sud pateixen pel conflicte

El programa per trencar amb la pobresa hereditària liderat per investigadors de la URL compleix 10 anys

CaixaProinfancia, el programa de l'Obra Social "la Caixa" que coordina científicament la Universitat Ramon Llull (URL) compleix 10 anys. Des de 2007, ha donat suport a 272.354 nens i adolescents i a 158.585 famílies gràcies a les 426 entitats socials de tot el país.

Universitat Ramon Llull, 7 desembre 17

CaixaProinfancia treballa per trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i per oferir als més petits i joves oportunitats de futur mitjançant l'impuls de noves formes d'atenció a la vulnerabilitat i al risc d'exclusió. Una xarxa de 14 universitats espanyoles, dirigides pel grup de recerca en Pedagogia, Societat de la Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC) de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL, que dissenya, monitoritza, desenvolupa i avalua el programa per a la millor successiva de la consecució dels ojbectius del programa.

El projecte de promoció socioeducatiu integral es desenvolupa des d'estratègies d'innovació social col·laborativa, en el marc del model d'estat relacional i la col·laboració público-privada. És, doncs, en si mateix, una gran aposta de recerca, desenvolupament i transferència de coneixement (I+D+i).

Fins avui, l'Obra Social "la Caixa" ha destinat un pressupost de 393 milions d'euros al desenvolupament del programa en tota l'Estat. En el 2016 la mitjana d'aportació econòmica valorada per família ha estat de 1.400 euros per família en el global del programa. A més, el 47% dels ajuts són de reforç educatiu i la mitjana de permanència en el programa dels nens i joves és de 3, 4 anys.

Famílies, entitats i institucions han celebrat el desè aniversari en un acte emotiu a CaixaForum Madrid. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, ha destacat que CaixaProinfancia “aconsegueix reduir molt significativament l'abandonament escolar, que és d'un 30% a tota l'Estat en alumnes que cursen l'ensenyament secundari obligatori i d'un 6% entre els nens i nenes que atén aquest programa”.

Jordi Riera, director científic d'aquest projecte ha subratllat que “l'educació és fonamental per trencar amb la cronificació de la pobresa i estem començant a recollir els fruits del nostre esforç. Des de la direcció científica de CaixaProinfancia hem promogut l'evolució cap a un model d'acció socioeducativa integral col·laborativa”. “Tenim motius per a l'esperança”, va confirmar el pedagog. Així mateix, Riera va destacar que “la generació d'expectatives en els nens i nenes és ja per si mateix un component de millora en el rendiment escolar” i que el que mou aquesta xarxa d'universitats, associacions i famílies és que “els fills d'aquestes classes aspiren a un nivell molt diferent de formació i educació. La principal lluita és contra el fracàs escolar i això es fa amb el reforç educatiu, classes de repàs individuals i en grup fora de l'escola i amb mestres i professors titulats".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dilluns, 18

VETLLADA-CONCERT DE NADAL. L’aportació voluntària dels assistents anirà destinada a la Marató de TV3 d’aquest any. Organitzen: Cors i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. A càrrec del: Cor infantil Estels, el Cor de Joves i el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral. Hora: 19.30 h

Dijous, 21

CICLE “DIÀLEGS DE PEDRALBES”. Sessió sobre “Espiritualitat ecològica”. Dirigit i presentat pel: Dr. Francesc Torralba. Hi intervindran: Lluc Torcal i Josep M. Mallarach. Lloc: Monestir de Pedralbes, Barcelona. Hora: 19 h

Divendres, 22

VETLLA DE NADAL. Organitza: delegació de pastoral de joves del bisbat de Lleida. Lloc: parròquia de Sant Andreu, Lleida. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.