Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Sant Sant Rufus i sant Zòsim, màrtirs
  • Més innovació en la formació de futurs mestres de religió
  • Nota de Justícia i Pau de Catalunya amb motiu de les eleccions al Parlament de 21 de desembre de 2017
  • Oxfam Intermón denuncia que augmenta la violència contra les dones al llac Txad
  • Nigèria: El drama dels desplaçats a causa de Boko Haram
  • Sant’Egidio: “Per Nadal afegeix un lloc a taula”
  • Celebracions nadalenques que presidirà el papa Francesc
  • El papa Francesc rep al Vaticà a Evo Morales
  • L’advent, la solidaritat i les eleccions al Parlament de Catalunya, temes centrals de les glosses dominicals
  • Eucaristia a la Sagrada Família amb motiu del 150è aniversari de l'Hospital Sant Joan de Déu
  • Més de la meitat dels infants al Sudan del Sud pateixen pel conflicte

Els catecúmens comencen la preparació per al baptisme

En el primer cap de setmana d'Advent, ha tingut lloc a la Catedral de Barcelona les cerimònies del ritu d’ingrés al Catecumenat per infants en edat catequètica i el ritu d’ingrés al Catecumenat per adults. El Catecumenat és el camí que l’Església ofereix als qui desitgen adherir-se a la fe i rebre el baptisme, que és la porta de la vida i del regne de Déu. Hi ha dos passos molt importants que destaquen en el ritu dels infants i dels adults: el signe de la creu al front que marca el bisbe als catecúmens i quan aquests reben el seu primer Evangeli.

Arquebisbat de Barcelona, 7 desembre 17

El dissabte va presidir el ritu d’ingrés al Catecumenat per a infants l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Card. Joan Josep Omella, qui, en la seva homilia fent servir el text de lectura de la crida de Déu a Samuel, va convidar als infants que iniciaven el camí cap al Catecumenat a obrir els cors “que també els crida i també els parla”. Va demanar que es  recolzessin en els seus respectius mossens, catequistes i, sobretot, els seus pares en el camí cap al baptisme.

Diumenge va ser l’hora dels adults. A prop de 30 persones van començar la preparació cap al baptisme, en un ritu d’ingrés presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell, qui va encoratjar amb alegria i energia als catecúmens adults a fer aquest pas en profunditat i serenitat. “Vosaltres ja no sou infants, vosaltres heu buscat a Déu, i buscant a Déu comenceu ara aquest camí” els hi va dir.

El següent pas important que duran a terme els adults serà el Recés de Catecúmens al Seminari Salesià “Martí-Codolar”, que es fa al voltant a la conversió de Sant Pau. Enguany serà el 28 de gener de 2018.

El Servei Diocesà per al Catecumenat

A l’Arquebisbat de Barcelona, el novembre del 2002, fou creat el Servei Diocesà per al Catecumenat com a organisme depenent del bisbe per tal d’acollir, acompanyar el procés d’adults i infants, a partir de set anys, que volen rebre el Baptisme. Treballa conjuntament amb les parròquies i rectors oferint espais i celebracions als catecúmens per tal que puguin preparar-se adientment a rebre els sagraments de la iniciació cristiana, Baptisme, Confirmació i Eucaristia i la celebració d’aquest ritu a la Catedral – durant el primer cap de setmana d’Advent – és una de les tradicionals activitats que ofereix a totes les parròquies, grups i moviments, que tenen cada any catecúmens, infants o adults.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dilluns, 18

VETLLADA-CONCERT DE NADAL. L’aportació voluntària dels assistents anirà destinada a la Marató de TV3 d’aquest any. Organitzen: Cors i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. A càrrec del: Cor infantil Estels, el Cor de Joves i el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral. Hora: 19.30 h

Dijous, 21

CICLE “DIÀLEGS DE PEDRALBES”. Sessió sobre “Espiritualitat ecològica”. Dirigit i presentat pel: Dr. Francesc Torralba. Hi intervindran: Lluc Torcal i Josep M. Mallarach. Lloc: Monestir de Pedralbes, Barcelona. Hora: 19 h

Divendres, 22

VETLLA DE NADAL. Organitza: delegació de pastoral de joves del bisbat de Lleida. Lloc: parròquia de Sant Andreu, Lleida. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.