Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Els catecúmens comencen la preparació per al baptisme

En el primer cap de setmana d'Advent, ha tingut lloc a la Catedral de Barcelona les cerimònies del ritu d’ingrés al Catecumenat per infants en edat catequètica i el ritu d’ingrés al Catecumenat per adults. El Catecumenat és el camí que l’Església ofereix als qui desitgen adherir-se a la fe i rebre el baptisme, que és la porta de la vida i del regne de Déu. Hi ha dos passos molt importants que destaquen en el ritu dels infants i dels adults: el signe de la creu al front que marca el bisbe als catecúmens i quan aquests reben el seu primer Evangeli.

Arquebisbat de Barcelona, 7 desembre 17

El dissabte va presidir el ritu d’ingrés al Catecumenat per a infants l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Card. Joan Josep Omella, qui, en la seva homilia fent servir el text de lectura de la crida de Déu a Samuel, va convidar als infants que iniciaven el camí cap al Catecumenat a obrir els cors “que també els crida i també els parla”. Va demanar que es  recolzessin en els seus respectius mossens, catequistes i, sobretot, els seus pares en el camí cap al baptisme.

Diumenge va ser l’hora dels adults. A prop de 30 persones van començar la preparació cap al baptisme, en un ritu d’ingrés presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell, qui va encoratjar amb alegria i energia als catecúmens adults a fer aquest pas en profunditat i serenitat. “Vosaltres ja no sou infants, vosaltres heu buscat a Déu, i buscant a Déu comenceu ara aquest camí” els hi va dir.

El següent pas important que duran a terme els adults serà el Recés de Catecúmens al Seminari Salesià “Martí-Codolar”, que es fa al voltant a la conversió de Sant Pau. Enguany serà el 28 de gener de 2018.

El Servei Diocesà per al Catecumenat

A l’Arquebisbat de Barcelona, el novembre del 2002, fou creat el Servei Diocesà per al Catecumenat com a organisme depenent del bisbe per tal d’acollir, acompanyar el procés d’adults i infants, a partir de set anys, que volen rebre el Baptisme. Treballa conjuntament amb les parròquies i rectors oferint espais i celebracions als catecúmens per tal que puguin preparar-se adientment a rebre els sagraments de la iniciació cristiana, Baptisme, Confirmació i Eucaristia i la celebració d’aquest ritu a la Catedral – durant el primer cap de setmana d’Advent – és una de les tradicionals activitats que ofereix a totes les parròquies, grups i moviments, que tenen cada any catecúmens, infants o adults.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.