Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Sant Sant Rufus i sant Zòsim, màrtirs
  • Més innovació en la formació de futurs mestres de religió
  • Nota de Justícia i Pau de Catalunya amb motiu de les eleccions al Parlament de 21 de desembre de 2017
  • Oxfam Intermón denuncia que augmenta la violència contra les dones al llac Txad
  • Nigèria: El drama dels desplaçats a causa de Boko Haram
  • Sant’Egidio: “Per Nadal afegeix un lloc a taula”
  • Celebracions nadalenques que presidirà el papa Francesc
  • El papa Francesc rep al Vaticà a Evo Morales
  • L’advent, la solidaritat i les eleccions al Parlament de Catalunya, temes centrals de les glosses dominicals
  • Eucaristia a la Sagrada Família amb motiu del 150è aniversari de l'Hospital Sant Joan de Déu
  • Més de la meitat dels infants al Sudan del Sud pateixen pel conflicte

El papa Francesc destaca tres aspectes per descobrir la vocació

En un missatge dirigit a bisbes, sacerdots, consagrats i fidels de tot el món amb motiu de la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, que se celebrarà el proper 22 d'abril de 2018 el papa Francesc va recordar que "la nostra vida i la nostra presència al món són fruit d'una vocació divina "i per això és necessari un procés de discerniment que ajudi a descobrir aquesta vocació.

ACIprensa, 7 desembre 17

En el marc de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes dedicada als joves, "en particular a la relació entre els joves, la fe i la vocació", que se celebrarà el proper mes d'octubre, el Pontífex va reflexionar sobre tres conceptes: escolta, discerniment i vida.

"En la diversitat i l'especificitat de cada vocació, personal i eclesial, es necessita escoltar, discernir i viure aquesta paraula que ens crida des de dalt i que, alhora que ens permet fer fructificar els nostres talents, ens fa també instruments de salvació en el món i ens orienta a la plena felicitat ", ha assenyalat el Sant Pare.

Escoltar

El papa Francesc va afirmar que "la crida del Senyor no és tan evident com tot allò que podem sentir, veure o tocar en la nostra experiència quotidiana". Ha destacat que "Déu ve de manera silenciosa i discreta, sense imposar-se a la nostra llibertat. Així pot passar que la seva veu quedi silenciada per les nombroses preocupacions i tensions que omplen la nostra ment i el nostre cor".

Per això, cal "preparar-se per escoltar amb profunditat la seva Paraula i la vida, prestar atenció als detalls de la nostra vida diària, aprendre a llegir els esdeveniments amb els ulls de la fe, i mantenir-se oberts a les sorpreses de l'Esperit".

El Pontífex va explicar que per poder escoltar aquesta crida del Senyor cal obrir-se, sortir d'un mateix. "Si romanem tancats en nosaltres mateixos, en les nostres costums i en l'apatia de qui malgasta la seva vida en el cercle restringit del propi jo, no podrem descobrir la crida especial i personal que Déu ha pensat per a nosaltres, perdrem l'oportunitat de somiar i de convertir-nos en protagonistes de la història única i original que Déu vol escriure amb nosaltres".

Ara bé, ha reconegut que aquesta actitud d'escolta, "és avui cada vegada més difícil, immersos com estem en una societat sorollosa, en el deliri de l'abundància d'estímuls i d'informació que omplen les nostres jornades". Per això va convidar a la contemplació, a "reflexionar amb serenitat sobre els esdeveniments de la nostra vida i dur a terme un fecund discerniment, confiats en el diligent designi de Déu per a nosaltres".

Discernir

"Cada un de nosaltres -va explicar el papa Francesc- pot descobrir la seva pròpia vocació només mitjançant el discerniment espiritual". Ha insistit que "la vocació cristiana sempre té una dimensió profètica".

Ha afirmat que "avui tenim molta necessitat del discerniment i de la profecia; de superar les temptacions de la ideologia i del fatalisme i descobrir, en la relació amb el Senyor, els llocs, els instruments i les situacions a través de les quals ell ens crida. Tot cristià hauria de desenvolupar la capacitat de 'llegir des de dins' la vida i intuir cap a on i què és el que el Senyor li demana per ser continuador de la seva missió ".

Viure

En el missatge, Francesc va destacar la necessitat d'assumir la vocació, un cop descoberta, sense deixar enrera: "La vocació és avui! La missió cristiana és per al present! I cada un de nosaltres està cridat (a la vida laïcal, en el matrimoni, a la sacerdotal, al ministeri ordenat, o a la d'especial consagració) a convertir-se en testimoni del Senyor, aquí i ara".

"El Senyor continua cridant avui perquè el segueixin -va assegurar-. No podem esperar a ser perfectes per respondre amb el nostre generós 'aquí estic', ni espantar-nos dels nostres límits i dels nostres pecats, sinó escoltar la seva veu amb cor obert, discernir la nostra missió personal en l'Església i en el món, i viure-la en el avui que Déu ens dóna".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dilluns, 18

VETLLADA-CONCERT DE NADAL. L’aportació voluntària dels assistents anirà destinada a la Marató de TV3 d’aquest any. Organitzen: Cors i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. A càrrec del: Cor infantil Estels, el Cor de Joves i el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral. Hora: 19.30 h

Dijous, 21

CICLE “DIÀLEGS DE PEDRALBES”. Sessió sobre “Espiritualitat ecològica”. Dirigit i presentat pel: Dr. Francesc Torralba. Hi intervindran: Lluc Torcal i Josep M. Mallarach. Lloc: Monestir de Pedralbes, Barcelona. Hora: 19 h

Divendres, 22

VETLLA DE NADAL. Organitza: delegació de pastoral de joves del bisbat de Lleida. Lloc: parròquia de Sant Andreu, Lleida. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.