Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

El papa Francesc destaca tres aspectes per descobrir la vocació

En un missatge dirigit a bisbes, sacerdots, consagrats i fidels de tot el món amb motiu de la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, que se celebrarà el proper 22 d'abril de 2018 el papa Francesc va recordar que "la nostra vida i la nostra presència al món són fruit d'una vocació divina "i per això és necessari un procés de discerniment que ajudi a descobrir aquesta vocació.

ACIprensa, 7 desembre 17

En el marc de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes dedicada als joves, "en particular a la relació entre els joves, la fe i la vocació", que se celebrarà el proper mes d'octubre, el Pontífex va reflexionar sobre tres conceptes: escolta, discerniment i vida.

"En la diversitat i l'especificitat de cada vocació, personal i eclesial, es necessita escoltar, discernir i viure aquesta paraula que ens crida des de dalt i que, alhora que ens permet fer fructificar els nostres talents, ens fa també instruments de salvació en el món i ens orienta a la plena felicitat ", ha assenyalat el Sant Pare.

Escoltar

El papa Francesc va afirmar que "la crida del Senyor no és tan evident com tot allò que podem sentir, veure o tocar en la nostra experiència quotidiana". Ha destacat que "Déu ve de manera silenciosa i discreta, sense imposar-se a la nostra llibertat. Així pot passar que la seva veu quedi silenciada per les nombroses preocupacions i tensions que omplen la nostra ment i el nostre cor".

Per això, cal "preparar-se per escoltar amb profunditat la seva Paraula i la vida, prestar atenció als detalls de la nostra vida diària, aprendre a llegir els esdeveniments amb els ulls de la fe, i mantenir-se oberts a les sorpreses de l'Esperit".

El Pontífex va explicar que per poder escoltar aquesta crida del Senyor cal obrir-se, sortir d'un mateix. "Si romanem tancats en nosaltres mateixos, en les nostres costums i en l'apatia de qui malgasta la seva vida en el cercle restringit del propi jo, no podrem descobrir la crida especial i personal que Déu ha pensat per a nosaltres, perdrem l'oportunitat de somiar i de convertir-nos en protagonistes de la història única i original que Déu vol escriure amb nosaltres".

Ara bé, ha reconegut que aquesta actitud d'escolta, "és avui cada vegada més difícil, immersos com estem en una societat sorollosa, en el deliri de l'abundància d'estímuls i d'informació que omplen les nostres jornades". Per això va convidar a la contemplació, a "reflexionar amb serenitat sobre els esdeveniments de la nostra vida i dur a terme un fecund discerniment, confiats en el diligent designi de Déu per a nosaltres".

Discernir

"Cada un de nosaltres -va explicar el papa Francesc- pot descobrir la seva pròpia vocació només mitjançant el discerniment espiritual". Ha insistit que "la vocació cristiana sempre té una dimensió profètica".

Ha afirmat que "avui tenim molta necessitat del discerniment i de la profecia; de superar les temptacions de la ideologia i del fatalisme i descobrir, en la relació amb el Senyor, els llocs, els instruments i les situacions a través de les quals ell ens crida. Tot cristià hauria de desenvolupar la capacitat de 'llegir des de dins' la vida i intuir cap a on i què és el que el Senyor li demana per ser continuador de la seva missió ".

Viure

En el missatge, Francesc va destacar la necessitat d'assumir la vocació, un cop descoberta, sense deixar enrera: "La vocació és avui! La missió cristiana és per al present! I cada un de nosaltres està cridat (a la vida laïcal, en el matrimoni, a la sacerdotal, al ministeri ordenat, o a la d'especial consagració) a convertir-se en testimoni del Senyor, aquí i ara".

"El Senyor continua cridant avui perquè el segueixin -va assegurar-. No podem esperar a ser perfectes per respondre amb el nostre generós 'aquí estic', ni espantar-nos dels nostres límits i dels nostres pecats, sinó escoltar la seva veu amb cor obert, discernir la nostra missió personal en l'Església i en el món, i viure-la en el avui que Déu ens dóna".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.