• Sant Joan de Déu estrena vídeo per sensibilitzar sobre l'exclusió social
  • Ratko Mladic, condemnat a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi
  • L'ONU condemna l'atac mortal a Tuz Jurmato, a l'Iraq
  • Fr. José María Sainz ha estat reelegit Vicari provincial dels Franciscans
  • Anuncien la data, relator i secretaris del Sínode sobre els joves
  • “Fent visibles els invisibles”
  • La visita imminent del Papa genera entusiasme i expectativa entre els birmans
  • Líders religiosos demanen contribuir a la reducció de la pobresa i la indigència
  • El papa Francesc critica durament les colonitzacions ideològiques: Són una blasfèmia
  • Es presenta la II Setmana de la Bíblia a Catalunya

Autoritats xineses obliguen als cristians a substituir la creu per una imatge del President

Les autoritats locals de la regió de Yuang, a la província xinesa de Jiangxi, estan pressionant a cristians xinesos perquè retirin de l'interior de les seves cases la creu i el quadre de Jesús i que els substitueixin per la imatge del President de la República Popular de la Xina, Xi Jinping. Segons informa el diari South China Morning Post l'objectiu d'aquestes pressions és "convertir els creients de la religió, en creients del Partit Comunista". Per aconseguir-ho, amenacen de retirar les ajudes econòmiques a les famílies que no obeeixin.

ACIprensa, 14 novembre 17

Aquest xantatge està tenint un impacte fort entre la població cristiana de la zona, un 10%, ja que es tracta d'una regió rural en la qual la població viu en situació de pobresa:  l'11% del seu milió d'habitants viu sota el llindar de pobresa.

Aquesta mesura coincideix amb la nova etapa inaugurada a la Xina des que Xi Jinping va accedir a la Secretaria General del Partit Comunista Xinès, el novembre de 2012, i, un any després, a la Presidència de la República Popular de la Xina.

La concentració de poder en mans de Xi Jinping es va ratificar i va ampliar després del congrés general del Partit Comunista celebrat el mes d'octubre passat.

Durant aquesta sessió, el mateix President va anunciar el naixement d'una "nova era" per a la Xina en la qual el "gegant asiàtic" hauria d'aspirar a convertir-se en la principal potència política, econòmica i militar del món.

Per als ciutadans xinesos, aquesta "nova era" s'ha traduït en la imposició del culte a la figura del president, un fenomen que no es produïa al país asiàtic des de temps de Mao Tse-Tung, el sagnant líder comunista impulsor de la Revolució cultural Xina que va causar milions de morts i va suposar la instauració del comunisme.

Segons han confirmat a la publicació esmentada alguns funcionaris locals, almenys 600 persones han retirat ja de les seves llars dels símbols religiosos i els han substituït per retrats del president i simbologia del Partit Comunista.

El representant de la regió en l'Assemblea Popular de la Xina, Qi Yan, va explicar que la campanya es va iniciar el mes de març i s'ha centrat principalment en famílies que reben ajudes per eradicar la pobresa.

"Aquestes persones -va afirmar- viuen en situacions de pobresa, moltes vegades per la malaltia d'algun familiar, i pensen que si creuen en Jesús es curaran de la seva malaltia. El que volem és fer-los entendre que la seva malaltia és una cosa física, i que la gent que realment pot ajudar és el Partit Comunista i el seu secretari general".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 25

Nou Taller Monàstic a Montserrat el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. En cas d'estar interessat, s'ha de trucar al 93 877 77 77 i demanar al P. hostatger que et guardi una de les cel·les que té reservades per aquesta trobada.

Diumenge, 26

TROBADA D’INICI DE CURS DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA. Ponència sobre “De Joan Pau II a Francesc: criteris d’eclesialitat i apostolat ‘en sortida’”. Organitza: delegació d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mn. Jordi Vila, delegat d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Capella dels Dolors de l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol, Reus. Hora: de 18 a 20 h.

Dimecres, 29

Portes obertes al Museu Bíblic de Tarragona. Acte inserit dins la Setmana de la Bíblia. Lloc: Museu Bíblic de Tarragona, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: de 10 a 12 h i de 17 a 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.