Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Autoritats xineses obliguen als cristians a substituir la creu per una imatge del President

Les autoritats locals de la regió de Yuang, a la província xinesa de Jiangxi, estan pressionant a cristians xinesos perquè retirin de l'interior de les seves cases la creu i el quadre de Jesús i que els substitueixin per la imatge del President de la República Popular de la Xina, Xi Jinping. Segons informa el diari South China Morning Post l'objectiu d'aquestes pressions és "convertir els creients de la religió, en creients del Partit Comunista". Per aconseguir-ho, amenacen de retirar les ajudes econòmiques a les famílies que no obeeixin.

ACIprensa, 14 novembre 17

Aquest xantatge està tenint un impacte fort entre la població cristiana de la zona, un 10%, ja que es tracta d'una regió rural en la qual la població viu en situació de pobresa:  l'11% del seu milió d'habitants viu sota el llindar de pobresa.

Aquesta mesura coincideix amb la nova etapa inaugurada a la Xina des que Xi Jinping va accedir a la Secretaria General del Partit Comunista Xinès, el novembre de 2012, i, un any després, a la Presidència de la República Popular de la Xina.

La concentració de poder en mans de Xi Jinping es va ratificar i va ampliar després del congrés general del Partit Comunista celebrat el mes d'octubre passat.

Durant aquesta sessió, el mateix President va anunciar el naixement d'una "nova era" per a la Xina en la qual el "gegant asiàtic" hauria d'aspirar a convertir-se en la principal potència política, econòmica i militar del món.

Per als ciutadans xinesos, aquesta "nova era" s'ha traduït en la imposició del culte a la figura del president, un fenomen que no es produïa al país asiàtic des de temps de Mao Tse-Tung, el sagnant líder comunista impulsor de la Revolució cultural Xina que va causar milions de morts i va suposar la instauració del comunisme.

Segons han confirmat a la publicació esmentada alguns funcionaris locals, almenys 600 persones han retirat ja de les seves llars dels símbols religiosos i els han substituït per retrats del president i simbologia del Partit Comunista.

El representant de la regió en l'Assemblea Popular de la Xina, Qi Yan, va explicar que la campanya es va iniciar el mes de març i s'ha centrat principalment en famílies que reben ajudes per eradicar la pobresa.

"Aquestes persones -va afirmar- viuen en situacions de pobresa, moltes vegades per la malaltia d'algun familiar, i pensen que si creuen en Jesús es curaran de la seva malaltia. El que volem és fer-los entendre que la seva malaltia és una cosa física, i que la gent que realment pot ajudar és el Partit Comunista i el seu secretari general".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.