Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

100 anys de Conferència Episcopal dels Estats Units

El Secretari d'Estat del Vaticà, Cardenal Pietro Parolin, va arribar a Estats Units en ocasió de l'assemblea general de la Conferència Episcopal d'aquest país que es realitza a Baltimore aquesta setmana i que aquest 2017 celebra 100 anys de fundació.

ACIprensa, 14 novembre 17

A la Missa celebrada a la Basílica del Santuari Nacional de l'Assumpció el diumenge 12 de novembre, el Cardenal Parolin va exhortar els prelats de l'Episcopat nord-americà (USCCB, per les sigles en anglès) a tenir la "saviesa de Déu" que "ens permet servir Déu fent la seva voluntat".

La Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units "es va originar amb una sàvia resposta, plena de l'Esperit, al patiment humà i al desplaçament originat per la Primera Guerra Mundial", va dir el cardenal.

El prelat va recordar aquest aspecte ja que "l'Església en el seu país segueix oferint sanació, consol i esperança a les noves onades d'immigrants i refugiats".

Després d'encoratjar als bisbes a viure una "autèntica conversió personal", el secretari d'Estat del Vaticà va agrair la tasca caritativa de les diferents institucions eclesials d'ajuda als Estats Units i va exhortar a seguir treballant en favor dels migrants hispans.
"La comunitat catòlica està cridada sota la seva guia a treballar per una societat més justa i inclusiva, superant les ombres de la polarització, la divisió i la ruptura social amb la llum de l'Evangeli", va dir el cardenal.

El cardenal Parolin també va ressaltar la importància de "defensar el dret a la vida dels no nascuts" així com l'accés a la cura de la salut.

"No puc deixar d'esmentar la contribució de la USCCB al debat d'importants temes socials i polítics, quan aquests involucren la defensa dels valors morals i els drets dels pobres, els ancians, els vulnerables i aquells que no tenen veu", va continuar.

El Cardenal també va animar els bisbes a prosseguir amb la seva cura pastoral, subratllant que "en aquest procés d'acompanyament segueixin exercitant el seu ministeri profètic".

L'assemblea dels bisbes d'Estats Units va començar aquest dilluns 13 de novembre a la tarda i seguirà fins al dia dimecres 15 de novembre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.