• Sant Joan de Déu estrena vídeo per sensibilitzar sobre l'exclusió social
  • Ratko Mladic, condemnat a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi
  • L'ONU condemna l'atac mortal a Tuz Jurmato, a l'Iraq
  • Fr. José María Sainz ha estat reelegit Vicari provincial dels Franciscans
  • Anuncien la data, relator i secretaris del Sínode sobre els joves
  • “Fent visibles els invisibles”
  • La visita imminent del Papa genera entusiasme i expectativa entre els birmans
  • Líders religiosos demanen contribuir a la reducció de la pobresa i la indigència
  • El papa Francesc critica durament les colonitzacions ideològiques: Són una blasfèmia
  • Es presenta la II Setmana de la Bíblia a Catalunya

100 anys de Conferència Episcopal dels Estats Units

El Secretari d'Estat del Vaticà, Cardenal Pietro Parolin, va arribar a Estats Units en ocasió de l'assemblea general de la Conferència Episcopal d'aquest país que es realitza a Baltimore aquesta setmana i que aquest 2017 celebra 100 anys de fundació.

ACIprensa, 14 novembre 17

A la Missa celebrada a la Basílica del Santuari Nacional de l'Assumpció el diumenge 12 de novembre, el Cardenal Parolin va exhortar els prelats de l'Episcopat nord-americà (USCCB, per les sigles en anglès) a tenir la "saviesa de Déu" que "ens permet servir Déu fent la seva voluntat".

La Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units "es va originar amb una sàvia resposta, plena de l'Esperit, al patiment humà i al desplaçament originat per la Primera Guerra Mundial", va dir el cardenal.

El prelat va recordar aquest aspecte ja que "l'Església en el seu país segueix oferint sanació, consol i esperança a les noves onades d'immigrants i refugiats".

Després d'encoratjar als bisbes a viure una "autèntica conversió personal", el secretari d'Estat del Vaticà va agrair la tasca caritativa de les diferents institucions eclesials d'ajuda als Estats Units i va exhortar a seguir treballant en favor dels migrants hispans.
"La comunitat catòlica està cridada sota la seva guia a treballar per una societat més justa i inclusiva, superant les ombres de la polarització, la divisió i la ruptura social amb la llum de l'Evangeli", va dir el cardenal.

El cardenal Parolin també va ressaltar la importància de "defensar el dret a la vida dels no nascuts" així com l'accés a la cura de la salut.

"No puc deixar d'esmentar la contribució de la USCCB al debat d'importants temes socials i polítics, quan aquests involucren la defensa dels valors morals i els drets dels pobres, els ancians, els vulnerables i aquells que no tenen veu", va continuar.

El Cardenal també va animar els bisbes a prosseguir amb la seva cura pastoral, subratllant que "en aquest procés d'acompanyament segueixin exercitant el seu ministeri profètic".

L'assemblea dels bisbes d'Estats Units va començar aquest dilluns 13 de novembre a la tarda i seguirà fins al dia dimecres 15 de novembre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 25

Nou Taller Monàstic a Montserrat el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. En cas d'estar interessat, s'ha de trucar al 93 877 77 77 i demanar al P. hostatger que et guardi una de les cel·les que té reservades per aquesta trobada.

Diumenge, 26

TROBADA D’INICI DE CURS DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA. Ponència sobre “De Joan Pau II a Francesc: criteris d’eclesialitat i apostolat ‘en sortida’”. Organitza: delegació d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mn. Jordi Vila, delegat d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Capella dels Dolors de l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol, Reus. Hora: de 18 a 20 h.

Dimecres, 29

Portes obertes al Museu Bíblic de Tarragona. Acte inserit dins la Setmana de la Bíblia. Lloc: Museu Bíblic de Tarragona, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: de 10 a 12 h i de 17 a 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.