Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Bisbes espanyols i Càritas s'uneixen per celebrar la Jornada Mundial dels Pobres

La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han realitzat un comunicat conjunt en què conviden a "respondre amb obres al crit dels pobres" amb motiu de la celebració el proper diumenge 19 de novembre de la I Jornada Mundial dels Pobres.

ACIprensa, 14 novembre 17

Segons precisa el comunicat, la idea d'aquesta Jornada va néixer el 13 de novembre de l'any passat, data en què es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia i també dia en què se celebrava a la Basílica de Sant Pere el Jubileu dedicat a les persones marginades.

En aquesta trobada el Sant Pare va afirmar: "Precisament avui, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu ", va afirmar el Sant Pare durant aquesta trobada.

"Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la 'Jornada dels pobres' ", ha assegurat.

D'aquesta manera, aquesta Jornada se celebra tots els anys i en tota l'Església l'últim diumenge de durant l'any i que, segons precisen des de la CEE i Càritas, "és una ocasió especial per posar de manifest, com un veritable signe d'evangelització i compromís, la participació i l'aportació dels més pobres en la vida de les comunitats ".

El lema amb el qual se celebrarà és "no estimem de paraula sinó amb obres".

En el comunicat conjunt de Càritas i la CEE apunten que amb la celebració d'aquesta Jornada, el papa Francesc proposa "estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del rebuig i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada".

Una invitació que també s'estén a totes les persones sense importar el seu credo, "perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe de fraternitat".

A més també es vol "promoure una caritat que ens porti a seguir Crist pobre i a una veritable trobada amb el pobre".

"Com recorda Francesc, els pobres no són només destinataris d'obres de bona voluntat, sinó també sensibilitzadors de la nostra consciència i de la injustícia social", recorden en el comunicat.

En el seu missatge per aquesta Jornada, el Papa proposa, a més, propostes concretes d'acció, com "identificar de forma clara els nous rostres de la pobresa".

Des de Càritas i la Conferència Episcopal Espanyola han preparat materials i informació complementària per facilitar la celebració d'aquesta Jornada en totes les Diòcesis espanyoles.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.