• Sant Joan de Déu estrena vídeo per sensibilitzar sobre l'exclusió social
  • Ratko Mladic, condemnat a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi
  • L'ONU condemna l'atac mortal a Tuz Jurmato, a l'Iraq
  • Fr. José María Sainz ha estat reelegit Vicari provincial dels Franciscans
  • Anuncien la data, relator i secretaris del Sínode sobre els joves
  • “Fent visibles els invisibles”
  • La visita imminent del Papa genera entusiasme i expectativa entre els birmans
  • Líders religiosos demanen contribuir a la reducció de la pobresa i la indigència
  • El papa Francesc critica durament les colonitzacions ideològiques: Són una blasfèmia
  • Es presenta la II Setmana de la Bíblia a Catalunya

Bisbes espanyols i Càritas s'uneixen per celebrar la Jornada Mundial dels Pobres

La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han realitzat un comunicat conjunt en què conviden a "respondre amb obres al crit dels pobres" amb motiu de la celebració el proper diumenge 19 de novembre de la I Jornada Mundial dels Pobres.

ACIprensa, 14 novembre 17

Segons precisa el comunicat, la idea d'aquesta Jornada va néixer el 13 de novembre de l'any passat, data en què es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia i també dia en què se celebrava a la Basílica de Sant Pere el Jubileu dedicat a les persones marginades.

En aquesta trobada el Sant Pare va afirmar: "Precisament avui, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu ", va afirmar el Sant Pare durant aquesta trobada.

"Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la 'Jornada dels pobres' ", ha assegurat.

D'aquesta manera, aquesta Jornada se celebra tots els anys i en tota l'Església l'últim diumenge de durant l'any i que, segons precisen des de la CEE i Càritas, "és una ocasió especial per posar de manifest, com un veritable signe d'evangelització i compromís, la participació i l'aportació dels més pobres en la vida de les comunitats ".

El lema amb el qual se celebrarà és "no estimem de paraula sinó amb obres".

En el comunicat conjunt de Càritas i la CEE apunten que amb la celebració d'aquesta Jornada, el papa Francesc proposa "estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del rebuig i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada".

Una invitació que també s'estén a totes les persones sense importar el seu credo, "perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe de fraternitat".

A més també es vol "promoure una caritat que ens porti a seguir Crist pobre i a una veritable trobada amb el pobre".

"Com recorda Francesc, els pobres no són només destinataris d'obres de bona voluntat, sinó també sensibilitzadors de la nostra consciència i de la injustícia social", recorden en el comunicat.

En el seu missatge per aquesta Jornada, el Papa proposa, a més, propostes concretes d'acció, com "identificar de forma clara els nous rostres de la pobresa".

Des de Càritas i la Conferència Episcopal Espanyola han preparat materials i informació complementària per facilitar la celebració d'aquesta Jornada en totes les Diòcesis espanyoles.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 25

Nou Taller Monàstic a Montserrat el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. En cas d'estar interessat, s'ha de trucar al 93 877 77 77 i demanar al P. hostatger que et guardi una de les cel·les que té reservades per aquesta trobada.

Diumenge, 26

TROBADA D’INICI DE CURS DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA. Ponència sobre “De Joan Pau II a Francesc: criteris d’eclesialitat i apostolat ‘en sortida’”. Organitza: delegació d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mn. Jordi Vila, delegat d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Capella dels Dolors de l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol, Reus. Hora: de 18 a 20 h.

Dimecres, 29

Portes obertes al Museu Bíblic de Tarragona. Acte inserit dins la Setmana de la Bíblia. Lloc: Museu Bíblic de Tarragona, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: de 10 a 12 h i de 17 a 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.