Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

Mons. Torres destaca que promourà la consciència d'unitat entre els credos

El bisbe auxiliar de Còrdova (Argentina) i flamant president de la Comissió Episcopal d'Ecumenisme, Relacions amb el Judaisme i altres Religions, Pedro Javier Torres, ha confirmat que el seu treball s'orientarà cap a "la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen".

AICA, 14 novembre 17

El prelat cordovès va ser triat per aquest servei en el marc de la recent 114a Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Argentina (CEA) i succeirà en el càrrec a l'arquebisbe de Còrdova, monsenyor Carlos José Ñañez, qui va ser responsable d'aquest organisme per dos triennis.

"És una responsabilitat nova en una línia que es treballa fa diversos anys i crec que el desafiament més gran és anar comprometent cada vegada més a tots els batejats en aquest anhel de Jesús que apareix en Joan 17, que tots siguin un, en un treball per la unitat, per la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen", ha sostingut.

"Tot comença amb el que se sap anomenar l'ecumenisme espiritual, pregar per la unitat, treballar per la unitat, en la família, en els cors, en els àmbits on ens movem i ser conscients que precisament en aquests àmbits estem cada vegada més en un món més plural i més intercultural", ha afegit.

Monsenyor Torres també va destacar que "hem d'aprendre a dialogar, aprendre a trobar-nos, aprendre a respectar-nos. Aprendre a descobrir que la Pàtria la construïm entre tots, i el món el fem entre tots".

"Per això -va explicar- són també temes de l'ecumenisme, la cura de la creació, el treball per la pau, i la recerca de la dignitat humana com el primer compromís. Tots som fills d'Adam, i per allà va el desafiament del treball ecumènic que en l'Argentina té molta història, llavors jo em sumo a aquesta història amb la Comissió Episcopal".

El bisbe auxiliar va expressar que "ara l'horitzó és fomentar que a cada diòcesi hi hagi delegats d'ecumenisme, diàlegs amb el judaisme, l'islam i les altres religions, que vagin promovent la consciència d'unitat, treballant per la pau i contagiant un estil que en l'Argentina es va fer història amb l'obertura que va tenir la nostra pàtria a migrants i a gent de totes les latituds que avui són part d'un mateix poble que ha d'aprendre a treballar en comunió".

"Resem com Jesús va resar abans de viure la seva Pasqua, perquè tots siguin un a l'estil de la Trinitat, com diu el papa Francesc a una diversitat reconciliada, en una perspectiva de l'amor, que estimant-nos, visquem la diversitat en l'accidental, l'essencial en la unitat i en tot la caritat", ha demanat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.