• Sant Joan de Déu estrena vídeo per sensibilitzar sobre l'exclusió social
  • Ratko Mladic, condemnat a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi
  • L'ONU condemna l'atac mortal a Tuz Jurmato, a l'Iraq
  • Fr. José María Sainz ha estat reelegit Vicari provincial dels Franciscans
  • Anuncien la data, relator i secretaris del Sínode sobre els joves
  • “Fent visibles els invisibles”
  • La visita imminent del Papa genera entusiasme i expectativa entre els birmans
  • Líders religiosos demanen contribuir a la reducció de la pobresa i la indigència
  • El papa Francesc critica durament les colonitzacions ideològiques: Són una blasfèmia
  • Es presenta la II Setmana de la Bíblia a Catalunya

Mons. Torres destaca que promourà la consciència d'unitat entre els credos

El bisbe auxiliar de Còrdova (Argentina) i flamant president de la Comissió Episcopal d'Ecumenisme, Relacions amb el Judaisme i altres Religions, Pedro Javier Torres, ha confirmat que el seu treball s'orientarà cap a "la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen".

AICA, 14 novembre 17

El prelat cordovès va ser triat per aquest servei en el marc de la recent 114a Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Argentina (CEA) i succeirà en el càrrec a l'arquebisbe de Còrdova, monsenyor Carlos José Ñañez, qui va ser responsable d'aquest organisme per dos triennis.

"És una responsabilitat nova en una línia que es treballa fa diversos anys i crec que el desafiament més gran és anar comprometent cada vegada més a tots els batejats en aquest anhel de Jesús que apareix en Joan 17, que tots siguin un, en un treball per la unitat, per la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen", ha sostingut.

"Tot comença amb el que se sap anomenar l'ecumenisme espiritual, pregar per la unitat, treballar per la unitat, en la família, en els cors, en els àmbits on ens movem i ser conscients que precisament en aquests àmbits estem cada vegada més en un món més plural i més intercultural", ha afegit.

Monsenyor Torres també va destacar que "hem d'aprendre a dialogar, aprendre a trobar-nos, aprendre a respectar-nos. Aprendre a descobrir que la Pàtria la construïm entre tots, i el món el fem entre tots".

"Per això -va explicar- són també temes de l'ecumenisme, la cura de la creació, el treball per la pau, i la recerca de la dignitat humana com el primer compromís. Tots som fills d'Adam, i per allà va el desafiament del treball ecumènic que en l'Argentina té molta història, llavors jo em sumo a aquesta història amb la Comissió Episcopal".

El bisbe auxiliar va expressar que "ara l'horitzó és fomentar que a cada diòcesi hi hagi delegats d'ecumenisme, diàlegs amb el judaisme, l'islam i les altres religions, que vagin promovent la consciència d'unitat, treballant per la pau i contagiant un estil que en l'Argentina es va fer història amb l'obertura que va tenir la nostra pàtria a migrants i a gent de totes les latituds que avui són part d'un mateix poble que ha d'aprendre a treballar en comunió".

"Resem com Jesús va resar abans de viure la seva Pasqua, perquè tots siguin un a l'estil de la Trinitat, com diu el papa Francesc a una diversitat reconciliada, en una perspectiva de l'amor, que estimant-nos, visquem la diversitat en l'accidental, l'essencial en la unitat i en tot la caritat", ha demanat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 25

Nou Taller Monàstic a Montserrat el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. En cas d'estar interessat, s'ha de trucar al 93 877 77 77 i demanar al P. hostatger que et guardi una de les cel·les que té reservades per aquesta trobada.

Diumenge, 26

TROBADA D’INICI DE CURS DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA. Ponència sobre “De Joan Pau II a Francesc: criteris d’eclesialitat i apostolat ‘en sortida’”. Organitza: delegació d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mn. Jordi Vila, delegat d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Capella dels Dolors de l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol, Reus. Hora: de 18 a 20 h.

Dimecres, 29

Portes obertes al Museu Bíblic de Tarragona. Acte inserit dins la Setmana de la Bíblia. Lloc: Museu Bíblic de Tarragona, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: de 10 a 12 h i de 17 a 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.