• Sant Joan de Déu estrena vídeo per sensibilitzar sobre l'exclusió social
  • Ratko Mladic, condemnat a cadena perpètua per crims de guerra i genocidi
  • L'ONU condemna l'atac mortal a Tuz Jurmato, a l'Iraq
  • Fr. José María Sainz ha estat reelegit Vicari provincial dels Franciscans
  • Anuncien la data, relator i secretaris del Sínode sobre els joves
  • “Fent visibles els invisibles”
  • La visita imminent del Papa genera entusiasme i expectativa entre els birmans
  • Líders religiosos demanen contribuir a la reducció de la pobresa i la indigència
  • El papa Francesc critica durament les colonitzacions ideològiques: Són una blasfèmia
  • Es presenta la II Setmana de la Bíblia a Catalunya

El país més ateu d'Europa dedica un any a la Mare de Déu de Fàtima

La República Txeca celebra un any dedicat a la Mare de Déu de Fàtima, des d'octubre d'aquest any fins a octubre de 2018, com a gest de "gratitud per la recuperació de la llibertat després del comunisme".

ACIprensa, 14 novembre 17

En una informació enviada a ACIPrensa, la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada a Mèxic va indicar que durant aquest any, una rèplica de la imatge original de la Mare de Déu de Fàtima, lliurada pel Santuari a Portugal a la Conferència Episcopal Txeca, recorrerà totes les diòcesis del "país més ateu d'Europa".

El 13 de setembre passat, en el marc de la celebració dels 100 anys de les aparicions de la Verge als tres pastorets a la Cova de Iria, unes 1300 persones van peregrinar al Santuari de Fàtima a Portugal.

Aquest dia, el Cardenal Dominik Duka, Arquebisbe de Praga, va recordar que el 1989 un grup de txecs també van pelegrinar al santuari marià i que "donem gràcies per la nova generació que va créixer en llibertat: una generació que no va conèixer la presó nazi, la presó comunista, l'ultratge, la pèrdua de llibertat, la persecució per l'exercici de la fe religiosa".

El també president de la Conferència Episcopal Txeca, va afirmar que "la història de les aparicions de la Mare de Déu està lligada a la història de la nostra pàtria" i com una mostra de gratitud, va deixar com a obsequi al Santuari de Fàtima una rèplica de la imatge del Nen Jesús de Praga, una de les devocions més importants de la República Txeca i per als catòlics del món sencer.

En acabar aquest pelegrinatge, el Santuari de Fàtima va lliurar als bisbes de la República Txeca la rèplica de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima i aquesta va ser rebuda al país europeu amb una Missa a la Catedral Sant Vito a Praga, per després ser portada en processó per la ciutat.

Ajuda a l'Església Necessitada (AEN) ha informat que el proper 18 de novembre es realitzarà una peregrinació al Santuari del Nen Jesús a Praga per agrair per la "fi de la repressió pel comunisme hostil a la religió".

La fundació pontifícia ha recordat que fa 50 anys durant el règim de la Unió Soviètica, una imatge de la Mare de Déu de Fàtima va ser "introduïda clandestinament" a República Txeca, territori que llavors era Txecoslovàquia.

Aquest gest va permetre que "s'aplanés el camí de l'anomenada Primavera de Praga, que va comportar el 1968 una certa distensió de la situació, també per a l'Església".

Després de la caiguda del règim comunista i la creació de la República Txeca el 1993, AEN ha col·laborat amb la reconstrucció de l'Església Catòlica i en la formació de futurs sacerdots i religioses.

En el cens que es va realitzar a l'any 2011, el 34% dels habitants van declarar que no pertanyien a cap religió, el 10,4% va indicar que era catòlic, un altre 11% va assenyalar que pertanyien a una altra confessió cristiana i un altre 44% no va precisar res sobre la seva pertinença a algun credo.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 25

Nou Taller Monàstic a Montserrat el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. En cas d'estar interessat, s'ha de trucar al 93 877 77 77 i demanar al P. hostatger que et guardi una de les cel·les que té reservades per aquesta trobada.

Diumenge, 26

TROBADA D’INICI DE CURS DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE L’ARQUEBISBAT DE TARRAGONA. Ponència sobre “De Joan Pau II a Francesc: criteris d’eclesialitat i apostolat ‘en sortida’”. Organitza: delegació d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mn. Jordi Vila, delegat d’apostolat seglar de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Capella dels Dolors de l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol, Reus. Hora: de 18 a 20 h.

Dimecres, 29

Portes obertes al Museu Bíblic de Tarragona. Acte inserit dins la Setmana de la Bíblia. Lloc: Museu Bíblic de Tarragona, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: de 10 a 12 h i de 17 a 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.