Dissabte, 24 de Febrer de 2018
Sant Montà i els seus companys, màrtirs
  • El Papa conclou els seus exercicis espirituals i agraeix al predicador per les seves reflexions
  • El papa Francesc mantindrà un col·loqui amb dos joves de Gàmbia durant la visita a una Parròquia romana
  • Jornada Mundial de la Joventut: El Papa desitja que els joves caminin de la mà de Maria
  • La basílica de la Sagrada Família estrena el repertori de Quaresma i Pasqua del carilló
  • Amnistia Internacional alerta de "les polítiques d'odi" implantades arreu del món
  • Càritas: La fam causa estralls a Veneçuela
  • Més de 400 civils morts en cinc dies al feu rebel de Guta
  • Cada dues setmanes mor una llengua al món
  • La població immigrada torna a créixer després de quatre anys
  • Catalonia Sacra promou una quarantena d'actes per divulgar el patrimoni cultural de l'Església

El país més ateu d'Europa dedica un any a la Mare de Déu de Fàtima

La República Txeca celebra un any dedicat a la Mare de Déu de Fàtima, des d'octubre d'aquest any fins a octubre de 2018, com a gest de "gratitud per la recuperació de la llibertat després del comunisme".

ACIprensa, 14 novembre 17

En una informació enviada a ACIPrensa, la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada a Mèxic va indicar que durant aquest any, una rèplica de la imatge original de la Mare de Déu de Fàtima, lliurada pel Santuari a Portugal a la Conferència Episcopal Txeca, recorrerà totes les diòcesis del "país més ateu d'Europa".

El 13 de setembre passat, en el marc de la celebració dels 100 anys de les aparicions de la Verge als tres pastorets a la Cova de Iria, unes 1300 persones van peregrinar al Santuari de Fàtima a Portugal.

Aquest dia, el Cardenal Dominik Duka, Arquebisbe de Praga, va recordar que el 1989 un grup de txecs també van pelegrinar al santuari marià i que "donem gràcies per la nova generació que va créixer en llibertat: una generació que no va conèixer la presó nazi, la presó comunista, l'ultratge, la pèrdua de llibertat, la persecució per l'exercici de la fe religiosa".

El també president de la Conferència Episcopal Txeca, va afirmar que "la història de les aparicions de la Mare de Déu està lligada a la història de la nostra pàtria" i com una mostra de gratitud, va deixar com a obsequi al Santuari de Fàtima una rèplica de la imatge del Nen Jesús de Praga, una de les devocions més importants de la República Txeca i per als catòlics del món sencer.

En acabar aquest pelegrinatge, el Santuari de Fàtima va lliurar als bisbes de la República Txeca la rèplica de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima i aquesta va ser rebuda al país europeu amb una Missa a la Catedral Sant Vito a Praga, per després ser portada en processó per la ciutat.

Ajuda a l'Església Necessitada (AEN) ha informat que el proper 18 de novembre es realitzarà una peregrinació al Santuari del Nen Jesús a Praga per agrair per la "fi de la repressió pel comunisme hostil a la religió".

La fundació pontifícia ha recordat que fa 50 anys durant el règim de la Unió Soviètica, una imatge de la Mare de Déu de Fàtima va ser "introduïda clandestinament" a República Txeca, territori que llavors era Txecoslovàquia.

Aquest gest va permetre que "s'aplanés el camí de l'anomenada Primavera de Praga, que va comportar el 1968 una certa distensió de la situació, també per a l'Església".

Després de la caiguda del règim comunista i la creació de la República Txeca el 1993, AEN ha col·laborat amb la reconstrucció de l'Església Catòlica i en la formació de futurs sacerdots i religioses.

En el cens que es va realitzar a l'any 2011, el 34% dels habitants van declarar que no pertanyien a cap religió, el 10,4% va indicar que era catòlic, un altre 11% va assenyalar que pertanyien a una altra confessió cristiana i un altre 44% no va precisar res sobre la seva pertinença a algun credo.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dissabte, 24

RECÉS DE QUARESMA AMB EL TEMA “ABRAÇA EL TEU PASSAT PER VIURE EL PRESENT”. A càrrec de: Gna. Conxa Adell. Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, c. Anglí, 55, Barcelona. Hora: 10 h

Diumenge, 25

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “LA MULTITUD DELS CREIENTS TENIEN UN SOL COR I UN MATEIX ESPERIT (Ac 4,32a)”. Organitza: Renovació carismàtica catòlica en l’Esperit de Catalunya. A càrrec de: Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell. Lloc: La Balmesiana, c. Duran i Bas, 9, Barcelona. Hora: 9.30 h

Dilluns, 26

CONFERÈNCIA QUARESMAL AMB EL TEMA “COM L’EXERCICI DE LA CARITAT ENS CONVERTEIX”. A càrrec de: testimonis de voluntariat de “Cafè i Caliu”, Càritas parroquial, de la presó, “Llar Natalis” i donant menjar a persones sense sostre. Lloc: Església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Hora: 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.