Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Un líder hindú ofèn la Mare Teresa: condemna dels bisbes

L'arquebisbe Thumma Bala, que dirigeix la Diòcesi de Hyderabad (Índia) i és president del Consell Episcopal de Telugu, ha demanat que es condemnin i es prenguin les mesures legals necessàries per les acusacions falses i les paraules menyspreadores sobre la Mare Teresa de Calcuta pronunciades pel líder hindú Swami Parpoornanda Saraswathi.

Fides, 13 octubre 17

En el comunicat enviat a l'Agència Fides, l'arquebisbe convida els governs d'Andhra Pradesh i Telangana a no quedar-se indiferents davant les paraules ofensives contra la Santa Mare Teresa, difoses en un programa de televisió en els últims dies.

Segons el líder hindú, "la Mare Teresa va organitzar un tràfic il·legal de 50.000 dones, fent-les treballar com a religioses després de convertir-les al cristianisme". Swami també ha declarat que la religiosa va rebre sense merèixer el més alt honor nacional, el premi Bharata Ratna, que li va ser atorgat el 1980 pel Govern de l'Índia.

"No és això un insult a la nació i al president de l'Índia que ha reconegut els serveis de la Mare als pobres, necessitats, malalts terminals, gent gran, abandonats i als que pateixen?", es pregunta l'arquebisbe Bala.

"El treball de la Santa Mare Teresa –continua el text– és reconegut a tot el món, i el 1979 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. En l'actualitat hi ha 5.161 Germanes de la Mare Teresa en 758 cases que treballen en 139 països. A més, els comentaris de Paripoornananda Swamiji no han estat sol·licitats perquè el tema de la discussió era completament diferent. No calia que Swamiji parlés del Papa ni de la Mare Teresa".

L'arquebisbe assenyala que "els comentaris i les acusacions de Paripoornananda Swamiji sobre la Mare Teresa no només fereixen profundament els cors i sentiments de l'Església catòlica i de la comunitat cristiana, sinó també de les persones pertanyents a totes les regions que la respecten com a santa i com a mare dels pobres i dels que pateixen".

L'Església índia condemna els intents d'aquells "que intenten crear divisió en la societat". Seguint els passos de Jesucrist, "podem perdonar Paripoornananda Swamiji", ha dit l'arquebisbe, recordant als líders religiosos de totes les creences que "el deure primordial de tot líder religiós és fomentar l'harmonia i la pau a la comunitat de la nostra nació pluralista i salvaguardar la laïcitat i la llibertat religiosa garantides per la nostra constitució".

Els bisbes demanen al Govern que s'asseguri que tals episodis no es repeteixin en el futur.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.