Dimarts, 24 d'Octubre de 2017
Sant Antoni Maria Claret, bisbe
  • "Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre i octubre 2017"
  • Papa Francesc: "Ciència i coneixement han de caminar junts"
  • P. Vattamattam sobre els 109 màrtirs claretians: "No estem parlant de mites, sinó de persones concretes"
  • Beatificats 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família: "L’amor sempre venç l’odi"
  • Escrit de Mn. Armand Puig: "Persona i idees"
  • L’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona inaugura el curs acadèmic 2017-2018
  • Omella en l'Acció de Gràcies per la beatificació: "Cap dificultat o persecució pot prendre'ns l'alegria"
  • Javier Sánchez, community manager de iMision: «La xarxa té necessitat de Déu i de l'Evangeli»
  • Papa Francesc a joves: "Que ningú us robi l'alegria i la joventut que us caracteritza"
  • El Papa anuncia un Mes Missioner Extraordinari per a l'octubre del 2019

Un líder hindú ofèn la Mare Teresa: condemna dels bisbes

L'arquebisbe Thumma Bala, que dirigeix la Diòcesi de Hyderabad (Índia) i és president del Consell Episcopal de Telugu, ha demanat que es condemnin i es prenguin les mesures legals necessàries per les acusacions falses i les paraules menyspreadores sobre la Mare Teresa de Calcuta pronunciades pel líder hindú Swami Parpoornanda Saraswathi.

Fides, 13 octubre 17

En el comunicat enviat a l'Agència Fides, l'arquebisbe convida els governs d'Andhra Pradesh i Telangana a no quedar-se indiferents davant les paraules ofensives contra la Santa Mare Teresa, difoses en un programa de televisió en els últims dies.

Segons el líder hindú, "la Mare Teresa va organitzar un tràfic il·legal de 50.000 dones, fent-les treballar com a religioses després de convertir-les al cristianisme". Swami també ha declarat que la religiosa va rebre sense merèixer el més alt honor nacional, el premi Bharata Ratna, que li va ser atorgat el 1980 pel Govern de l'Índia.

"No és això un insult a la nació i al president de l'Índia que ha reconegut els serveis de la Mare als pobres, necessitats, malalts terminals, gent gran, abandonats i als que pateixen?", es pregunta l'arquebisbe Bala.

"El treball de la Santa Mare Teresa –continua el text– és reconegut a tot el món, i el 1979 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. En l'actualitat hi ha 5.161 Germanes de la Mare Teresa en 758 cases que treballen en 139 països. A més, els comentaris de Paripoornananda Swamiji no han estat sol·licitats perquè el tema de la discussió era completament diferent. No calia que Swamiji parlés del Papa ni de la Mare Teresa".

L'arquebisbe assenyala que "els comentaris i les acusacions de Paripoornananda Swamiji sobre la Mare Teresa no només fereixen profundament els cors i sentiments de l'Església catòlica i de la comunitat cristiana, sinó també de les persones pertanyents a totes les regions que la respecten com a santa i com a mare dels pobres i dels que pateixen".

L'Església índia condemna els intents d'aquells "que intenten crear divisió en la societat". Seguint els passos de Jesucrist, "podem perdonar Paripoornananda Swamiji", ha dit l'arquebisbe, recordant als líders religiosos de totes les creences que "el deure primordial de tot líder religiós és fomentar l'harmonia i la pau a la comunitat de la nostra nació pluralista i salvaguardar la laïcitat i la llibertat religiosa garantides per la nostra constitució".

Els bisbes demanen al Govern que s'asseguri que tals episodis no es repeteixin en el futur.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dimarts, 24

Seminari sobre "Els fonamentalismes. Increment i amenaces". A càrrec de Jaume Botey. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dies: 24 i 31 d’octubre i 7, 14, 21 i 28 de novembre. Lloc: c. Roger de Llúria, 13, Barcelona. Hora: de 19 a 20.30 h

Dimecres, 25

Inauguració oficial del curs 2017-2018 de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. Lliçó inaugural sobre “In spiritu et virtute Liturgiae. De Romano Guardini a Joseph Ratzinger”. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: a les 10 h, celebració de l’Eucaristia; a les 11.15 h, acte acadèmic.

Dijous, 26

Inauguració del curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. c/ Casp, 49, Barcelona, 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.