Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

Una conferència sobre la crisi de Corea reforça la determinació d'evitar una guerra nuclear

"El món ha d'escoltar el poble de Corea: no vol guerra, vol pau". Així ho va expressar el Rev. Frank Chikane, moderador de la Comissió de les Esglésies per Assumptes Internacionals (CIAI) del Consell Mundial d'Esglésies (CME), reflectint l'opinió de diverses dotzenes de persones de tot el món que van assistir, el 5 d'octubre, a una videoconferència sobre la crisi de Corea. "Que Déu ens ajudi i se serveixi de nosaltres perquè col·laborem en la recerca de la pau i visquem junts, de nou, com a germans i germanes", va dir el Rev. Chikane.

Consell Mundial d'Esglésies, 13 octubre 17

La videoconferència, dirigida pel secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, es va centrar a buscar vies cap a una solució pacífica a la península coreana i a evitar una guerra nuclear. Més concretament, es van analitzar diferents maneres de reforçar la veu i les accions a favor de la pau de les esglésies de Corea del Sud, els Estats Units d'Amèrica, Corea del Nord i la resta del món.

A l'inici de la videoconferència, el CME va oferir una sessió informativa sobre la història del compromís ecumènic amb la pau a la península de Corea i sobre la reintensificació d'aquest compromís des de la X Assemblea, el 2013, celebrada a Busan (Corea del Sud).

El Rev. Tveit va dir que les esglésies tenien un paper fonamental en la creació de relacions que podrien contribuir que ningú faci ús de les seves armes nuclears.

"Hem de treballar junts perquè ningú pensi en usar-les, però també perquè ningú es prepari per usar-les", va dir.

La Rev. Dra. Sang Chang, presidenta del CME per a Àsia i representant de l'Església presbiteriana a la República de Corea, va declarar que aquest és un moment crític de la història, amb un nivell de tensió elevat que ens ha posat més a prop d'una guerra nuclear del que havíem estat en molts anys.

"Evidentment que necessitem trobar una solució pacífica", va dir la Dra. Chang; "Estem demanant pau, no una guerra. Les esglésies de tot el món poden tenir un paper important en la mobilització per la pau".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.