Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Una conferència sobre la crisi de Corea reforça la determinació d'evitar una guerra nuclear

"El món ha d'escoltar el poble de Corea: no vol guerra, vol pau". Així ho va expressar el Rev. Frank Chikane, moderador de la Comissió de les Esglésies per Assumptes Internacionals (CIAI) del Consell Mundial d'Esglésies (CME), reflectint l'opinió de diverses dotzenes de persones de tot el món que van assistir, el 5 d'octubre, a una videoconferència sobre la crisi de Corea. "Que Déu ens ajudi i se serveixi de nosaltres perquè col·laborem en la recerca de la pau i visquem junts, de nou, com a germans i germanes", va dir el Rev. Chikane.

Consell Mundial d'Esglésies, 13 octubre 17

La videoconferència, dirigida pel secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, es va centrar a buscar vies cap a una solució pacífica a la península coreana i a evitar una guerra nuclear. Més concretament, es van analitzar diferents maneres de reforçar la veu i les accions a favor de la pau de les esglésies de Corea del Sud, els Estats Units d'Amèrica, Corea del Nord i la resta del món.

A l'inici de la videoconferència, el CME va oferir una sessió informativa sobre la història del compromís ecumènic amb la pau a la península de Corea i sobre la reintensificació d'aquest compromís des de la X Assemblea, el 2013, celebrada a Busan (Corea del Sud).

El Rev. Tveit va dir que les esglésies tenien un paper fonamental en la creació de relacions que podrien contribuir que ningú faci ús de les seves armes nuclears.

"Hem de treballar junts perquè ningú pensi en usar-les, però també perquè ningú es prepari per usar-les", va dir.

La Rev. Dra. Sang Chang, presidenta del CME per a Àsia i representant de l'Església presbiteriana a la República de Corea, va declarar que aquest és un moment crític de la història, amb un nivell de tensió elevat que ens ha posat més a prop d'una guerra nuclear del que havíem estat en molts anys.

"Evidentment que necessitem trobar una solució pacífica", va dir la Dra. Chang; "Estem demanant pau, no una guerra. Les esglésies de tot el món poden tenir un paper important en la mobilització per la pau".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.