Dimarts, 24 d'Octubre de 2017
Sant Antoni Maria Claret, bisbe
  • "Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre i octubre 2017"
  • Papa Francesc: "Ciència i coneixement han de caminar junts"
  • P. Vattamattam sobre els 109 màrtirs claretians: "No estem parlant de mites, sinó de persones concretes"
  • Beatificats 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família: "L’amor sempre venç l’odi"
  • Escrit de Mn. Armand Puig: "Persona i idees"
  • L’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona inaugura el curs acadèmic 2017-2018
  • Omella en l'Acció de Gràcies per la beatificació: "Cap dificultat o persecució pot prendre'ns l'alegria"
  • Javier Sánchez, community manager de iMision: «La xarxa té necessitat de Déu i de l'Evangeli»
  • Papa Francesc a joves: "Que ningú us robi l'alegria i la joventut que us caracteritza"
  • El Papa anuncia un Mes Missioner Extraordinari per a l'octubre del 2019

Una conferència sobre la crisi de Corea reforça la determinació d'evitar una guerra nuclear

"El món ha d'escoltar el poble de Corea: no vol guerra, vol pau". Així ho va expressar el Rev. Frank Chikane, moderador de la Comissió de les Esglésies per Assumptes Internacionals (CIAI) del Consell Mundial d'Esglésies (CME), reflectint l'opinió de diverses dotzenes de persones de tot el món que van assistir, el 5 d'octubre, a una videoconferència sobre la crisi de Corea. "Que Déu ens ajudi i se serveixi de nosaltres perquè col·laborem en la recerca de la pau i visquem junts, de nou, com a germans i germanes", va dir el Rev. Chikane.

Consell Mundial d'Esglésies, 13 octubre 17

La videoconferència, dirigida pel secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, es va centrar a buscar vies cap a una solució pacífica a la península coreana i a evitar una guerra nuclear. Més concretament, es van analitzar diferents maneres de reforçar la veu i les accions a favor de la pau de les esglésies de Corea del Sud, els Estats Units d'Amèrica, Corea del Nord i la resta del món.

A l'inici de la videoconferència, el CME va oferir una sessió informativa sobre la història del compromís ecumènic amb la pau a la península de Corea i sobre la reintensificació d'aquest compromís des de la X Assemblea, el 2013, celebrada a Busan (Corea del Sud).

El Rev. Tveit va dir que les esglésies tenien un paper fonamental en la creació de relacions que podrien contribuir que ningú faci ús de les seves armes nuclears.

"Hem de treballar junts perquè ningú pensi en usar-les, però també perquè ningú es prepari per usar-les", va dir.

La Rev. Dra. Sang Chang, presidenta del CME per a Àsia i representant de l'Església presbiteriana a la República de Corea, va declarar que aquest és un moment crític de la història, amb un nivell de tensió elevat que ens ha posat més a prop d'una guerra nuclear del que havíem estat en molts anys.

"Evidentment que necessitem trobar una solució pacífica", va dir la Dra. Chang; "Estem demanant pau, no una guerra. Les esglésies de tot el món poden tenir un paper important en la mobilització per la pau".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dimarts, 24

Seminari sobre "Els fonamentalismes. Increment i amenaces". A càrrec de Jaume Botey. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dies: 24 i 31 d’octubre i 7, 14, 21 i 28 de novembre. Lloc: c. Roger de Llúria, 13, Barcelona. Hora: de 19 a 20.30 h

Dimecres, 25

Inauguració oficial del curs 2017-2018 de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. Lliçó inaugural sobre “In spiritu et virtute Liturgiae. De Romano Guardini a Joseph Ratzinger”. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: a les 10 h, celebració de l’Eucaristia; a les 11.15 h, acte acadèmic.

Dijous, 26

Inauguració del curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. c/ Casp, 49, Barcelona, 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.