Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

Per què no li donen el Nobel de la Pau a Càritas?

Acostuma a haver-hi discussions sobre els premis Nobel, principalment els de Literatura i els de la Pau. Se solen qüestionar aquells que els reben i potser no se'l mereixen, i més quan n'hi ha altres que són ignorats per al reconeixement que, encara després de moltíssimes polèmiques, gaudeixen d'una reputació immensa.

Aleteia, 13 octubre 17

Mentre es donava a conèixer que el comitè noruec del Premi Nobel concedia el premi 2017 a la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears per "la seva feina per atreure l'atenció de les catastròfiques conseqüències humanitàries de l'ús de les armes nuclears i pels seus esforços per assolir tractats per a la prohibició d'aquestes armes", voluntaris i treballadors de Càritas donaven menjar, com fan tots els dies des de 2015, als més oblidats entre els burundesos que viuen al camp de refugiats de Mahoma, a Rwanda.

El campament de Mahama va ser creat el 2015 per acollir 50.000 refugiats burundesos que fugen del seu país. El que avui s'observa ja són habitatges semipermanents, establiments que difícilment seran abandonats tot i que puguin millorar les condicions al seu país. Són moltes les organitzacions que hi col·laboren, no tan sols Càritas. El focus del braç solidari de l'Església va estar des d'un principi amb la gent gran, els discapacitats i els malalts.

"Hi hauria mort durant la nit i m'hauria quedat seca com un tros de fusta", relata la Mbarushimana Honorata, de 86 anys, al lloc de Càritas Internacional. L'aliment rebut per ella de part de les Nacions Unides, grans i llegums per preparar el seu propi menjar, requeria dents fortes per ser triturat i digerit. Càritas Rwanda va començar per a persones com ella amb un programa de distribució de farines enriquides amb sorga, soja i blat de moro. A més, emprèn moltíssimes altres iniciatives orientades a buscar l'autosostenibilitat de les famílies, a més d'assistir les seves necessitats d'higiene i indumentària més bàsiques.

És la mateixa Càritas que està atenent refugiats de Myanmar a Bangla Desh, a Sierra Leone costat de les víctimes de les allaus de fang, amb els inundats al sud de l'Àfrica, amb les víctimes dels terratrèmols a Mèxic, a cada país d'Europa on hi hagi refugiats...

La mateixa Càritas que és a la cantonada a cada parròquia o allà on hi hagi presència de l'Església, unint esforç i col·laboracions de catòlics i no catòlics per atendre i procurar assistir i ajudar al desenvolupament de tots els homes, indistintament de credos, ideologies o condició.

Nascuda en les albors del segle XX a Alemanya, a mitjans del segle passat van començar des de Roma a coordinar les tasques de les Càritas dels diferents països, amb la conformació de Càritas internationalis. Per al Concili Vaticà II, la Confederació de les Càritas ja tenia 74 membres.

En diferents països del món Càritas ha rebut nombroses distincions. Mobilitza milions de dòlars en assistència, probablement més que qualsevol altra organització del món, milions que sempre arriben a destinació. Els seus estàndards de gestió estan basats en les millors pràctiques a escala mundial.

Càritas mai no reclama un premi. No té temps per a això. No li correspon. Probablement no tingui gent que se n'encarregui. Ni a la seva seu central ni en cadascuna de les parròquies en què està.

El Premi Nobel de la Pau es lliura a qui "hagi treballat més o millor en favor de la fraternitat entre les nacions, l'abolició o reducció dels exèrcits existents i la celebració i promoció de processos de pau", segons el testament d'Alfred Nobel. Sembla lògic, d'acord al seu testament i amb els reconeixements que progressivament ha anat fent el comitè noruec, que Càritas el rebi alguna vegada.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.