Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Per què no li donen el Nobel de la Pau a Càritas?

Acostuma a haver-hi discussions sobre els premis Nobel, principalment els de Literatura i els de la Pau. Se solen qüestionar aquells que els reben i potser no se'l mereixen, i més quan n'hi ha altres que són ignorats per al reconeixement que, encara després de moltíssimes polèmiques, gaudeixen d'una reputació immensa.

Aleteia, 13 octubre 17

Mentre es donava a conèixer que el comitè noruec del Premi Nobel concedia el premi 2017 a la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears per "la seva feina per atreure l'atenció de les catastròfiques conseqüències humanitàries de l'ús de les armes nuclears i pels seus esforços per assolir tractats per a la prohibició d'aquestes armes", voluntaris i treballadors de Càritas donaven menjar, com fan tots els dies des de 2015, als més oblidats entre els burundesos que viuen al camp de refugiats de Mahoma, a Rwanda.

El campament de Mahama va ser creat el 2015 per acollir 50.000 refugiats burundesos que fugen del seu país. El que avui s'observa ja són habitatges semipermanents, establiments que difícilment seran abandonats tot i que puguin millorar les condicions al seu país. Són moltes les organitzacions que hi col·laboren, no tan sols Càritas. El focus del braç solidari de l'Església va estar des d'un principi amb la gent gran, els discapacitats i els malalts.

"Hi hauria mort durant la nit i m'hauria quedat seca com un tros de fusta", relata la Mbarushimana Honorata, de 86 anys, al lloc de Càritas Internacional. L'aliment rebut per ella de part de les Nacions Unides, grans i llegums per preparar el seu propi menjar, requeria dents fortes per ser triturat i digerit. Càritas Rwanda va començar per a persones com ella amb un programa de distribució de farines enriquides amb sorga, soja i blat de moro. A més, emprèn moltíssimes altres iniciatives orientades a buscar l'autosostenibilitat de les famílies, a més d'assistir les seves necessitats d'higiene i indumentària més bàsiques.

És la mateixa Càritas que està atenent refugiats de Myanmar a Bangla Desh, a Sierra Leone costat de les víctimes de les allaus de fang, amb els inundats al sud de l'Àfrica, amb les víctimes dels terratrèmols a Mèxic, a cada país d'Europa on hi hagi refugiats...

La mateixa Càritas que és a la cantonada a cada parròquia o allà on hi hagi presència de l'Església, unint esforç i col·laboracions de catòlics i no catòlics per atendre i procurar assistir i ajudar al desenvolupament de tots els homes, indistintament de credos, ideologies o condició.

Nascuda en les albors del segle XX a Alemanya, a mitjans del segle passat van començar des de Roma a coordinar les tasques de les Càritas dels diferents països, amb la conformació de Càritas internationalis. Per al Concili Vaticà II, la Confederació de les Càritas ja tenia 74 membres.

En diferents països del món Càritas ha rebut nombroses distincions. Mobilitza milions de dòlars en assistència, probablement més que qualsevol altra organització del món, milions que sempre arriben a destinació. Els seus estàndards de gestió estan basats en les millors pràctiques a escala mundial.

Càritas mai no reclama un premi. No té temps per a això. No li correspon. Probablement no tingui gent que se n'encarregui. Ni a la seva seu central ni en cadascuna de les parròquies en què està.

El Premi Nobel de la Pau es lliura a qui "hagi treballat més o millor en favor de la fraternitat entre les nacions, l'abolició o reducció dels exèrcits existents i la celebració i promoció de processos de pau", segons el testament d'Alfred Nobel. Sembla lògic, d'acord al seu testament i amb els reconeixements que progressivament ha anat fent el comitè noruec, que Càritas el rebi alguna vegada.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.