Dimarts, 24 d'Octubre de 2017
Sant Antoni Maria Claret, bisbe
  • "Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre i octubre 2017"
  • Papa Francesc: "Ciència i coneixement han de caminar junts"
  • P. Vattamattam sobre els 109 màrtirs claretians: "No estem parlant de mites, sinó de persones concretes"
  • Beatificats 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família: "L’amor sempre venç l’odi"
  • Escrit de Mn. Armand Puig: "Persona i idees"
  • L’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona inaugura el curs acadèmic 2017-2018
  • Omella en l'Acció de Gràcies per la beatificació: "Cap dificultat o persecució pot prendre'ns l'alegria"
  • Javier Sánchez, community manager de iMision: «La xarxa té necessitat de Déu i de l'Evangeli»
  • Papa Francesc a joves: "Que ningú us robi l'alegria i la joventut que us caracteritza"
  • El Papa anuncia un Mes Missioner Extraordinari per a l'octubre del 2019

La Santa Seu emet una moneda commemorativa del centenari de les aparicions de Fàtima

L'Oficina de Filatèlia i Numismàtica de la Santa Seu ha encunyat una moneda commemorativa del centenari de les aparicions de Fàtima. La moneda, esculpida per Orienta Rossi i gravada per Silvia Petrassi, mostra la figura dels pastorets vidents dempeus davant la basílica de Nostra Senyora del Rosari amb la inscripció "Citta del Vaticano 1917 - Fatima 2017".

AICA, 13 octubre 17

La peça té un tiratge de 10.000 exemplars, i encara que el valor nominal és de 2 euros, cada moneda, amb l'estoig que l'acompanya, tindrà el cost de 37 euros.

No és la primera vegada que l'oficina numismàtica realitza iniciatives d'aquest tipus. Al juny d'aquest any es van encunyar monedes de dos euros pel 1950 aniversari del martiri dels sants Pere i Pau.

Cada país de la Unió Europea té la facultat d'emetre cada any dues edicions de monedes commemoratives. Poden ser encunyades per un sol país o per diversos a la vegada, i han de ser del valor de dos euros.

El 13 de maig d'enguany, amb motiu del centenari de les aparicions marianes, el papa Francesc va ser al santuari i va canonitzar els dos pastorets: Jacinta i Francisco Marto. En canvi la germana Lucía, morta el 2005, va ser proclamada serventa de Déu i el procés cap a la beatificació està en curs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dimarts, 24

Seminari sobre "Els fonamentalismes. Increment i amenaces". A càrrec de Jaume Botey. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dies: 24 i 31 d’octubre i 7, 14, 21 i 28 de novembre. Lloc: c. Roger de Llúria, 13, Barcelona. Hora: de 19 a 20.30 h

Dimecres, 25

Inauguració oficial del curs 2017-2018 de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. Lliçó inaugural sobre “In spiritu et virtute Liturgiae. De Romano Guardini a Joseph Ratzinger”. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: a les 10 h, celebració de l’Eucaristia; a les 11.15 h, acte acadèmic.

Dijous, 26

Inauguració del curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. c/ Casp, 49, Barcelona, 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.