Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

La Família Vicentina culmina el seu Any Jubilar a Roma amb el papa Francesc

Del 12 al 15 d'octubre, la Família Vicentina realitzarà a Roma un simposi mundial com a culminació de l'Any Jubilar que commemora els 400 anys del naixement del carisma de Sant Vicenç de Paül. "Vaig ser foraster i em vau acollir" és el tema del Jubileu, i també ho serà del simposi que preveu una trobada amb el papa Francesc el dissabte 14 d'octubre.

AICA, 13 octubre 17

"És una gran benedicció per a tota la Família Vicentina i una bella oportunitat perquè puguem ser renovats en el nostre zel missioner", va assenyalar el pare Tomaž Mavri, CM, superior general de la Congregació de la Missió.

"El 400 aniversari del carisma ens va oferir una oportunitat única per celebrar la nostra herència vicentina, donar les gràcies per tot el que es va fer i elaborar idees i plans per al futur. És molt important considerar la nostra evolució demogràfica i els contextos socials, les necessitats urgents dels pobres i la nostra capacitat per respondre millor a aquests com una família", va explicar el pare Mavri.

L'any jubilar va començar al gener amb el pelegrinatge del cor de Sant Vicenç de Paül de gira per França, i continuarà els propers quatre anys a Europa i després a tot el món. Al juny va passar per Brussel·les en la presentació al Parlament Europeu del projecte de l'Aliança de la Família Vicentina amb els sense llar, el llançament oficial està programat per al 14 d'octubre a la trobada amb el Sant Pare.

El simposi de la Família Vicentina –al qual s'espera que hi concorrin més de 10.000 persones de 90 països– inclou en el seu programa "quatre dies de pregària, reflexió, trobada i fraternitat que reuniran a Roma, procedents de tot el món, aquells que van triar seguir aquest carisma nascut de l'experiència que va viure Sant Vicenç de Paül", indiquen en la congregació.

El carisma de Sant Vicenç de Paül, sembrat el 1617, va donar com a fruit la Congregació de la Missió i la Companyia de les Filles de la Caritat, ramificades en diverses institucions i associacions.

"Servir Déu en els pobres, a través de la predicació de l'Evangeli, la missió i el suport als necessitats, la caritat, és des d'on neix aquest desig d'una caritat globalitzada", va assenyalar el pare Tomaž Mavri,CM.

"Serà un moment de gràcia per a aquells que seran físicament a Roma, però també per als que no poden ser-hi, tots estaran connectats per mitjans de comunicació moderns perquè volem amb tot el nostre cor que aquesta sigui una festa de tota la Família Vicentina, de tots els que se senten a prop d'aquest carisma. Tant de bo se sentin tots abraçats durant aquests dies. Junts vam obrir els nostres cors a Jesús; Jesús parlarà i nosaltres respondrem perquè volem que la caritat sigui globalitzada i farem tot el possible per avançar en aquesta direcció", va afegir Mavri.

Sobre les diverses activitats que durant aquest any jubilar es van dur endavant, en direcció a aquesta "caritat globalitzada" el pare superior va esmentar com a exemple la carta oberta que la Família Vicentina al Brasil va escriure per condemnar la corrupció que està destruint els fonaments de la societat del país; a l'Índia es va iniciar la construcció de cases per a les persones sense llar; a Corea del Sud les Germanes de la Caritat de Seton Hill van iniciar nous serveis per donar suport als refugiats nord-coreans; a Haití, la presència de dos Missioners Servents de la Santíssima Trinitat va iniciar l'activitat caritativa al país caribeny.

Entre altres de les iniciatives que s'anunciaran durant el simposi a Roma hi ha el Festival Internacional de Cinema de la Família Vincentina FindingVince400.

La Congregació de la Missió

La Congregació de la Missió, una societat de vida apostòlica els membres de la qual són coneguts també com a pares vicentins, o pares paüls, va ser fundada el 17 d'abril de 1625 a París, França, per Sant Vicenç de Paül i té com a missió principal les missions entre els pobres i la formació del clergat. En l'actualitat la congregació compta amb 3.187 membres que actuen en 85 països.

La Família Vicentina abasta avui els Missioners Paüls o Congregació de la Missió; les Filles de la Caritat; l'Associació internacional de Caritat (AIC); les antigues Confraries de Caritat; la Societat de Sant Vicenç de Paül, fundada per Frederic Ozanam; l'Associació de la Medalla Miraculosa; Joventuts Marianes Vicencianes (JMV) i els Missioners Seglars vicencians (Misevi).

Els primers vicentins van arribar a l'Argentina el 14 de setembre de 1859, i actualment la congregació compta al país amb nou comunitats, cinc de les quals són parròquies. La casa provincial és a la ciutat de Buenos Aires (Cochabamba, 1467).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.