Dimarts, 24 d'Octubre de 2017
Sant Antoni Maria Claret, bisbe
  • "Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre i octubre 2017"
  • Papa Francesc: "Ciència i coneixement han de caminar junts"
  • P. Vattamattam sobre els 109 màrtirs claretians: "No estem parlant de mites, sinó de persones concretes"
  • Beatificats 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família: "L’amor sempre venç l’odi"
  • Escrit de Mn. Armand Puig: "Persona i idees"
  • L’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona inaugura el curs acadèmic 2017-2018
  • Omella en l'Acció de Gràcies per la beatificació: "Cap dificultat o persecució pot prendre'ns l'alegria"
  • Javier Sánchez, community manager de iMision: «La xarxa té necessitat de Déu i de l'Evangeli»
  • Papa Francesc a joves: "Que ningú us robi l'alegria i la joventut que us caracteritza"
  • El Papa anuncia un Mes Missioner Extraordinari per a l'octubre del 2019

Dra. Kimberly M. Lymore: "L'Església té una responsabilitat enorme en l'apoderament de les dones"

Les històries mai explicades i el potencial ignorat de les dones afrodescendents van ser el tema central d'un seminari organitzat a principis d'aquest mes per la Xarxa Ecumènica Panafricana per l'Empoderament de les Dones (PAWEEN) –un projecte del Departament d'Educació Teològica Ecumènica del Consell Mundial d'Esglésies (CME)– a l'Institut Ecumènic de Bossey del CME. A continuació publiquem l'entrevista que li ha fet el Consell Mundial d'Esglésies a la Dra. Kimberly M. Lymore.

Consell Mundial d'Esglésies, 28 juliol 17

La Dra. Lymore és una teòloga catòlica dels Estats Units d'Amèrica. Va obtenir el seu doctorat en Ministeri a McCormick Theological Union el 2009. La seva tesi es titula Déu és imparcial: establint la connexió entre el culte i la justícia (God Does not Tilt: Making the Connection Between Worship and Justice). La Dra. Lymore és en l'actualitat associada pastoral a la comunitat religiosa de Santa Sabina i directora del programa de beques TOLTON de la Unió Teològica Catòlica.

Ha experimentat la solidaritat d'altres dones afrodescendents al llarg de la seva vida? De quina manera l'han empoderat aquestes experiències per contribuir al moviment ecumènic i al desenvolupament sostenible?

Sempre he estat envoltada de dones panafricanes de diferents denominacions, però la reunió de PAWEEN ha estat l'experiència de solidaritat més profunda que he viscut mai. S'hi van donar cita dones amb un alt nivell educatiu i molt compromeses, que es prenen seriosament les seves beques, i a més estan decidides a utilitzar qualsevol mitjà o plataforma disponible per sensibilitzar i alertar sobre els problemes que afecten les nenes i dones panafricanes.

El seminari de PAWEEN m'ha capacitat per utilitzar qualsevol plataforma per plantejar les qüestions que concerneixen les nenes i dones panafricanes, no només als Estats Units, sinó també per parlar sobre el que està passant a tot el món.

Quina lliçó se'n porta del seminari de PAWEEN?

Que les dones empoderades poden arribar molt lluny quan treballen juntes.

Quins són els seus plans per donar poder a altres dones panafricanes en el futur? Quin seguiment li donarà a aquest seminari?

He participat en diversos grups de dones. Fierce Women of Faith es dedica a buscar formes en què les dones de Chicago poden abordar el problema de la violència armada. Un altre grup és el Consorci Nacional de Dones Negres al Ministeri, que s'ocupa dels assumptes de les dones dedicades al treball ministerial i proporciona un espai segur en què aquestes poden intercanviar les seves experiències i preocupacions.

Tinc pensat mantenir el contacte amb PAWEEN d'ara i fer tot el possible per impulsar l'agenda que hem presentat en el seminari.

Hi ha àrees en què encara és especialment necessària la solidaritat amb les dones afrodescendents?

L'àmbit on veig una especial necessitat de solidaritat és en la violència perpetrada contra les nostres nenes. Això està passant a tot arreu i hem de fer que tothom prengui consciència del que està passant.

Quin és concretament el paper de les esglésies i de la fe cristiana en l'apoderament de les dones panafricanes?

L'Església té una enorme responsabilitat d'ajudar a donar poder a les dones, perquè les dones constitueixen la majoria del lideratge d'aquestes institucions. Cal que hi hagi igualtat d'accés a l'educació, especialment a l'educació teològica, perquè les dones puguin ocupar els càrrecs prestigiosos que fins ara han ocupat els homes. També cal que l'Església s'uneixi a les dones panafricanes de tot el món per fer front a les greus injustícies que s'han comès contra les nenes i dones panafricanes, com les violacions, el tràfic de persones, la desigualtat salarial, etc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Dimarts, 24

Seminari sobre "Els fonamentalismes. Increment i amenaces". A càrrec de Jaume Botey. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dies: 24 i 31 d’octubre i 7, 14, 21 i 28 de novembre. Lloc: c. Roger de Llúria, 13, Barcelona. Hora: de 19 a 20.30 h

Dimecres, 25

Inauguració oficial del curs 2017-2018 de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. Lliçó inaugural sobre “In spiritu et virtute Liturgiae. De Romano Guardini a Joseph Ratzinger”. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: a les 10 h, celebració de l’Eucaristia; a les 11.15 h, acte acadèmic.

Dijous, 26

Inauguració del curs 2017-2018 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. c/ Casp, 49, Barcelona, 20.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.