Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Dra. Kimberly M. Lymore: "L'Església té una responsabilitat enorme en l'apoderament de les dones"

Les històries mai explicades i el potencial ignorat de les dones afrodescendents van ser el tema central d'un seminari organitzat a principis d'aquest mes per la Xarxa Ecumènica Panafricana per l'Empoderament de les Dones (PAWEEN) –un projecte del Departament d'Educació Teològica Ecumènica del Consell Mundial d'Esglésies (CME)– a l'Institut Ecumènic de Bossey del CME. A continuació publiquem l'entrevista que li ha fet el Consell Mundial d'Esglésies a la Dra. Kimberly M. Lymore.

Consell Mundial d'Esglésies, 28 juliol 17

La Dra. Lymore és una teòloga catòlica dels Estats Units d'Amèrica. Va obtenir el seu doctorat en Ministeri a McCormick Theological Union el 2009. La seva tesi es titula Déu és imparcial: establint la connexió entre el culte i la justícia (God Does not Tilt: Making the Connection Between Worship and Justice). La Dra. Lymore és en l'actualitat associada pastoral a la comunitat religiosa de Santa Sabina i directora del programa de beques TOLTON de la Unió Teològica Catòlica.

Ha experimentat la solidaritat d'altres dones afrodescendents al llarg de la seva vida? De quina manera l'han empoderat aquestes experiències per contribuir al moviment ecumènic i al desenvolupament sostenible?

Sempre he estat envoltada de dones panafricanes de diferents denominacions, però la reunió de PAWEEN ha estat l'experiència de solidaritat més profunda que he viscut mai. S'hi van donar cita dones amb un alt nivell educatiu i molt compromeses, que es prenen seriosament les seves beques, i a més estan decidides a utilitzar qualsevol mitjà o plataforma disponible per sensibilitzar i alertar sobre els problemes que afecten les nenes i dones panafricanes.

El seminari de PAWEEN m'ha capacitat per utilitzar qualsevol plataforma per plantejar les qüestions que concerneixen les nenes i dones panafricanes, no només als Estats Units, sinó també per parlar sobre el que està passant a tot el món.

Quina lliçó se'n porta del seminari de PAWEEN?

Que les dones empoderades poden arribar molt lluny quan treballen juntes.

Quins són els seus plans per donar poder a altres dones panafricanes en el futur? Quin seguiment li donarà a aquest seminari?

He participat en diversos grups de dones. Fierce Women of Faith es dedica a buscar formes en què les dones de Chicago poden abordar el problema de la violència armada. Un altre grup és el Consorci Nacional de Dones Negres al Ministeri, que s'ocupa dels assumptes de les dones dedicades al treball ministerial i proporciona un espai segur en què aquestes poden intercanviar les seves experiències i preocupacions.

Tinc pensat mantenir el contacte amb PAWEEN d'ara i fer tot el possible per impulsar l'agenda que hem presentat en el seminari.

Hi ha àrees en què encara és especialment necessària la solidaritat amb les dones afrodescendents?

L'àmbit on veig una especial necessitat de solidaritat és en la violència perpetrada contra les nostres nenes. Això està passant a tot arreu i hem de fer que tothom prengui consciència del que està passant.

Quin és concretament el paper de les esglésies i de la fe cristiana en l'apoderament de les dones panafricanes?

L'Església té una enorme responsabilitat d'ajudar a donar poder a les dones, perquè les dones constitueixen la majoria del lideratge d'aquestes institucions. Cal que hi hagi igualtat d'accés a l'educació, especialment a l'educació teològica, perquè les dones puguin ocupar els càrrecs prestigiosos que fins ara han ocupat els homes. També cal que l'Església s'uneixi a les dones panafricanes de tot el món per fer front a les greus injustícies que s'han comès contra les nenes i dones panafricanes, com les violacions, el tràfic de persones, la desigualtat salarial, etc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.